Φοιτητικές Εκλογές 2016: Πώς ψηφίζω
Πληροφορίες για τους φοιτητές!

φοιτητικές εκλογές 2016

Φοιτητικές εκλογές 2016 – Πως ψηφίζω. Χρήσιμες πληροφορίες για τους φοιτητές.

Για τις φοιτητικές εκλογές 2016, σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τους φοιτητές. Συγκεκριμένα, διαβάστε για το πως ψηφίζουν οι φοιτητές.

Πως Ψηφίζω στις φοιτητικές εκλογές 2016

Για να συμμετάσχει κάποιος φοιτητής στις φοιτητικές εκλογές πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή ένα από τα παρακάτω:

  • Τη φοιτητική του ταυτότητα,
  • Την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του.

Η ψηφοφορία όπως γνωρίζεις είναι μυστική και φυσικά υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με το κάθε Ίδρυμα και την κάθε σχολή. Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως απλά, επιλέγεις την παράταξη που εσύ επιθυμείς και στη συνέχεια να κλείσεις τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο, προτού βγεις από το παραβάν.

Διαβάστε επίσης: Φοιτητικές εκλογές 2016: Και φέτος πρώτα στο neolaia.gr!

Περισσότερα νέα για τις φοιτητικές εκλογές, κάνε LIKE στην ειδική σελίδα στο Facebook:

Το μήνυμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις φοιτητικές εκλογές

Σε μία εποχή όπου το σύνολο του πολιτικού συστήματος καταρρέει, και η χώρα παραλύει οικονομικά και κοινωνικά, λογίζεται συλλογικό καθήκον όλων των φοιτητών, ως το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, η συμμετοχή στις Φοιτητικές Εκλογές. Σε καιρούς που αμφισβητούνται τα πάντα και οι θεσμοί δοκιμάζονται, οι νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες, καλούνται να αποδείξουν πως αξίζουν να βρεθούν στο προσκήνιο.

Στις 18 Μαΐου, είναι η σειρά των Φοιτητών να εκφράσουν μαζικά την ανησυχία τους για το μέλλον και να τοποθετηθούν με τη συμμετοχή τους στις Φοιτητικές Εκλογές απέναντι στην οικονομική αστάθεια και στην κοινωνική αβεβαιότητα που ταλανίζουν τη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καλούμε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους Φοιτητές, να ενώσουν τη φωνή τους με τη διαχρονική μας δράση στο Πανεπιστήμιο. Απέναντι στην ανομία και την απαξίωση, απαντάμε με την αλήθεια, τις αξίες και τα ιδανικά μας.

Όλοι μαζί, συνεχίζουμε για ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο και ευρωπαϊκό.

Όλοι μαζί, διεκδικούμε μία κοινωνία αξιοκρατική με προοπτικές για όλους.

Όλοι μαζί, για τη δική μας γενιά…

Το μήνυμα της ΠΚΣ για τις φοιτητικές εκλογές

Από την περασμένη Παρασκευή έως την Κυριακή, σε όλο το τριήμερο των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, η ανταπόκριση φοιτητών και σπουδαστών στο κάλεσμα του ΜΑΣ για ξεσηκωμό, η μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, έστειλαν το δικό τους μήνυμα: οι φοιτητές, οι σπουδαστές, οι νέοι δεν εγκρίνουν, δεν νομιμοποιούν τα μέτρα-λαιμητόμο για τα δικαιώματά τους! Δεν διαλέγουν το ποιος θα τους φορτώνει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια-κάβα. Δεν ανέχονται την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που την ίδια ώρα που ξεθεμελιώνει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, παρουσιάζει προκλητικά το δικό της «success story». Αυτό το μήνυμα, ότι τη νεολαία δεν την έχουν του «χεριού τους», ούτε οι σημερινοί ούτε οι χτεσινοί διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής και των μέτρων ενίσχυσης του κεφαλαίου, πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά από φοιτητές και σπουδαστές στις 18 Μάη, με τη μαζική ενίσχυση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Δίνοντας απάντηση και στις δυνάμεις που ποντάρουν στην απογοήτευση, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και τη λογική των «χαμένων» και «μάταιων» αγώνων», για να έχουν τα χέρια τους λυμένα στους νέους γύρους της αντιλαϊκής επίθεσης που ήδη βρίσκονται στα σκαριά. Στέλνοντας μήνυμα ότι οι φοιτητές δεν παραδίδουν τη ζωή και το μέλλον τους, σηκώνουν ανάστημα, διεκδικούν στον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα όσα τους στερούν, αλλάζουν τους συσχετισμούς στους συλλόγους τους, δυναμώνουν τον αγώνα ενάντια σε κυβερνήσεις – ΕΕ και κεφάλαιο.

Το μήνυμα αυτό πρέπει να στείλουν ακόμα πιο δυνατά και χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που αισθάνονται σήμερα απογοητευμένοι, εξαπατημένοι, προδομένοι. Που ακούνε από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι η σημερινή ζωή χωρίς δικαιώματα είναι μονόδρομος, ότι πλέον αυτοί και οι οικογένειές τους τα έχουν δοκιμάσει όλα και δεν υπάρχει διέξοδος.

Αλλά τι δοκίμασαν αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια; Δοκίμασαν τις κυβερνητικές εναλλαγές και το μόνο που άλλαξε είναι το ποιος εφαρμόζει πιο γρήγορα και πιο βαριά αντιλαϊκά μέτρα. Δοκίμασαν να κάνουν στην άκρη τις ανάγκες τους για το «καλό» της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής οικονομίας και το πληρώνουν ακριβά, πληρώνοντας τα σπασμένα της κρίσης και διαπιστώνοντας ότι το «καύσιμο» της καπιταλιστικής κερδοφορίας είναι τα δικαιώματά τους. Δοκίμασαν τη λογική του «μικρότερου κακού» και του «υπάρχουν και χειρότερα» και είδαν τον κατήφορο να μην έχει σταματημό. Δοκίμασαν παγίδες πολλές, όπως τη «σκληρή διαπραγμάτευση» εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, αλλά είδαν το λογαριασμό να πηγαίνει ξανά στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουν και την πραγματική τους δύναμη, το δικό τους δρόμο, αυτόν της συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών τους. Δίνοντας το «παρών» στον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που δικαιούνται και βάζοντας στην μπάντα τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό. Ένα ακόμα βήμα στο δρόμο αυτό μπορούν να κάνουν στις 18 Μάη χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, με τη μαζική ενίσχυση της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Ψήφος που δεν μπορεί να παραφραστεί την επόμενη μέρα, δεν μπορεί να θεωρηθεί «πράσινο φως» για μνημόνια και αντιλαϊκή πολιτική. Είναι στάση καθαρή και ηχηρό μήνυμα απέναντι στην επίθεση στα δικαιώματά μας, είναι μήνυμα αντεπίθεσης! Ενώ η αποχή θα αξιοποιηθεί για να σπείρουν την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, ότι η αποδοχή της επίθεσης είναι η μόνη λύση. Θα μπορεί την επόμενη μέρα να μετρηθεί ως στήριξη στην επίθεση που δεχόμαστε, όπως πχ λένε σήμερα ότι ο λαός ψήφισε τάχα την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και ότι «αν ο νόμος για το Ασφαλιστικό ήταν λαιμητόμος, τότε η γη θα έτρεμε από τις λαϊκές αντιδράσεις».

Η ψήφος στην Πανσπουδαστική ΚΣ σημαίνει πως δεν μας έχουν στο χέρι. Αφήνει στα «κρύα του λουτρού» και χωρίς δικαίωμα να πανηγυρίζουν τους εκπροσώπους και της σημερινής «Χάρυβδης» (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και της χτεσινής «Σκύλλας» (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), αλλά και τους εκπροσώπους του γνωστού πλέον παραμυθιού περί «κινημάτων» εντός των τειχών του συστήματος και για την εναλλαγή κυβερνητικών διαχειριστών της βάρβαρης πολιτικής. Ενώ η αποχή δεν ενοχλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζει από εκεί που έμειναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε τους επίδοξους αντιλαϊκούς διαχειριστές. Αντίθετα, θα αξιοποιηθεί είτε για να ξεπλύνει τις αμαρτίες των προηγούμενων, είτε για να δικαιολογήσει την επίθεση της σημερινής κυβέρνησης.

Η ψήφος στην Πανσπουδαστική ΚΣ είναι μήνυμα ότι η σπουδάζουσα νεολαία οργανώνεται, διεκδικεί και βαδίζει στο μόνο ελπιδοφόρο δρόμο! Ότι δυναμώνει τους συλλόγους της, ώστε αυτοί από την επόμενη μέρα να βρίσκονται σε θέσεις μάχης, έτοιμοι να διεκδικήσουν από τη σκοπιά των σύγχρονων αναγκών των φοιτητών, έτοιμοι να οργανώσουν τη συλλογική διεκδίκηση, τη συλλογική συζήτηση, την οργάνωση σε κάθε έτος, τη συμπόρευση με το εργατικό κίνημα, με κοινά αιτήματα, διεκδικήσεις, δραστηριότητες, ενημέρωση, στη μάχη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενώ η αποχή δεν έχει φωνή, για να μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τα αιτήματα των φοιτητών και σπουδαστών την επόμενη μέρα.

Στη μάχη για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει, όλοι παρόντες!

Ανακοίνωση ΚΑΡΦΙ ΕΑΑΚ για τις φοιτητικές εκλογές

Είναι λογικό να έχεις στο μυαλό σου τις εκλογές σαν εκείνη την περίοδο που τσακώνονται οι παρατάξεις μεταξύ τους για να αυξήσουν τα αποτελέσματά τους. Ή απ’ την άλλη να σκέφτεσαι ότι είναι η περίοδος που έρχονται όλοι ξαφνικά να σου μιλήσουν, να σου θυμίσουν τις σημειώσεις που σου έδωσαν και να σε πιέσουν να τους το ξεπληρώσεις με μια διαδρομή μόνο με το 608 τη μέρα των εκλογών. Ή να προβλέπεις τις αγωνιστικές κορώνες και τις λάσπες προς άλλες δυνάμεις που θα προσπαθούν να σε πείσουν ότι πρέπει να βάλεις τους «αγωνιστές» στα ΔΣ.

Αν έχεις έτσι στο μυαλό σου τις φοιτητικές εκλογές τότε δεν έχεις και πολύ άδικο, γιατί κάπως έτσι είναι απ’ τη σκοπιά του αστικού συνδικαλισμού της ΔΑΠ, αλλά και απ’ την πρόταση «ανάθεσης» με επαναστατικές κορώνες της ΚΝΕ – ΠΚΣ – ΜΑΣ.

Όμως κόντρα σε αυτό το σαπισμένο συνδικαλισμό για εμάς οι φοιτητικές εκλογές είναι άλλη μια μάχη της νεολαίας, απ’ την οποία δεν πρέπει να απέχουμε. Δεν είναι μια μάχη για τις έδρες στα ΔΣ. Εξ άλλου τελικά το κίνημα δημιουργείται και αναπτύσσεται στις Γενικές Συνελεύσεις. Αλλά είναι μια μάχη για το ποιο πολιτικό μήνυμα θα στείλει η πληττόμενη νεολαία στις 18 Μάη μέσα απ’ τις φοιτητικές εκλογές…

Ποιο πολιτικό μήνυμα θα στείλει στις 18 Μάη η νεολαία που είδε το “ΟΧΙ” στα μνημόνια, στην κυβέρνηση και στην ΕΕ, να μετατρέπεται σε “ΝΑΙ” μέσα σε μια νύχτα. Ποιο πολιτικό μήνυμα θα στείλει η νεολαία που βρίσκεται στο κέντρο της αστικής επίθεσης, βλέποντας το παρόν της να καταστρέφεται μέσα στο πανεπιστήμιο λόγω της υποχρηματοδότησης και το εργασιακό της μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο, με την ανεργία στο 70%, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη μετανάστευση. Αυτή η νεολαία που βλέπει στο πρόσωπο των προσφύγων και των μεταναστών, ένα κοινό μέλλον πολέμων και εξαθλίωσης.

Και καλά όλα αυτά για να μην απέχουμε από τη μάχη των εκλογών όμως…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
FT
2 - 1
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
ΤΕΛ
56 - 61
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;