Prince: Γιατί δε μπορούμε να βρούμε κομμάτια του στο YouTube;
Ο πρίγκηπας της pop, Prince, έφυγε ξαφνικά στις 21 Απριλίου. Γιατί δε μπορούμε να βρούμε τα κομμάτια του;

Prince

Ο Prince έφυγε χθες, στις 21 Απριλίου, ξαφνικά.

Τα αίτια του θανάτου του ακόμα ερευνώνται. Όπως είναι λογικό έγινε πρώτο θέμα στα social media και όλοι είτε τον γνωρίζαμε είτε όχι θελήσαμε να ψάξουμε στο YouTube για να ακούσουμε τα κομμάτια του.

Όπως θα παρατηρήσατε, μπορέσατε να βρείτε ελάχιστα κομμάτια του, ενώ έχει γράψει πάνω από 600 και από όσα βρήκατε, ελάχιστα μπορέσατε να τα ακούσετε. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Όλα ξεκίνησαν το 2007, όταν ο Prince προσέλαβε την εταιρεία Web Sheriff για να απομακρύνει τα video του από το γνωστό site, αλλά και άλλα παρόμοιου τύπου. Αιτία ήταν μεταξύ πολλών ακόμα, η πρόθεσή του να προστατεύσει τη μουσική του, αλλά και τα χρήματά του. Μέσα στις επόμενες ημέρες, περισσότερα από 2.000 video είχαν απομακρυνθεί από το διαδίκτυο.

prince

Διαβάστε εδώ μια έρευνα που εξηγεί γιατί πεθαίνουν τόσοι διάσημοι το 2016. 

Από τότε, οι απόψεις του δεν άλλαξαν πολύ. Αν και κάποια στιγμή έκανε το δικό του κανάλι στο Youtube, το 2015 το μετάνιωσε και κατέβασε όσα βίντεο είχαν ανέβει μέχρι τότε, ενώ πριν ένα μήνα, δημοσιοποίησε στοΤwitter την πρόθεσή του να μην ανεβάσει δικό του υλικό στο Youtube, καθώς οι καλλιτέχνες δεν έχουν τα ανάλογα έσοδα από την παραχώρηση των δικαιωμάτων. Αυτό το Tweet δεν υπάρχει πλέον.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα μας: 7 λόγοι που δε θα ξεχάσουμε τον “Πρίγκηπα της Pop”. 

Το ίδιο ισχύει και με το Spotify, όπου η λίστα με τα δικά του κομμάτια είναι πολύ μικρή. “Ο εκδότης του Prince ζήτησε από όλες τις υπηρεσίες streaming να απομακρύνουν την λίστα του. Συνεργαστήκαμε και ελπίζουμε να φέρουμε την μουσική του πίσω, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.”

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
1'
0 - 0
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
1'
0 - 0
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
2'
15 - 22
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;