5+1 διαστημικά τοπία που βρίσκονται...στη Γη!
Διαστημικά τοπία που και όμως βρίσκονται στη Γη και είναι απλά μοναδικά!

Julien Dupont performs during the spaceriding on Nisyros Volcano, Greece on 17th of April, 2014

Ταξιδεύουμε σε απίστευτα διαστημικά τοπία!

Τα παρακάτω τοπία όσο “εξωπραγματικά” και αν φαίνονται υπάρχουν. Ένα από αυτά βρίσκεται στην Ελλάδα και έγινε πρόσφατα παγκοσμίως γνωστό.

Η ξηρή λίμνη Σαλάρ Ντε Ουγιούνι

1

Η λίμνη Σαλάρ Ντε Ουγιούνι είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη σε όλο τον κόσμο. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βολιβία και ξεπερνά τα 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Βρίσκεται σε υψόμετρο λίγο πάνω από τα 3.650 μέτρα σε ένα υψίπεδο στην οροσειρά των Άνδεων.

Η απέραντη έρημος Ατακάμα

2

Η έρημος Ατακάμα βρίσκεται στη Χιλή και η συνολική της έκταση ξεπερνά τα 180.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για να καταλάβετε για τι έκταση μιλάμε, ξεπερνά κατά πολύ σε μέγεθος ολόκληρη την Ελλάδα.

Το νησί Ντέβον στον Καναδά

3

 

Το νησί Ντέβον, είναι αρκετά μεγάλο σε έκταση, περίπου στο μέγεθος της Κροατίας και βρίσκεται στο Αρκτικό αρχιπέλαγος του Καναδά. Είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί στον κόσμο.

Η περιοχή Huanglong στην Κίνα

4

Η περιοχή αυτή είναι γνωστή για τις πολύχρωμες φυσικές πισίνες που έχουν σχηματιστεί από την απόθεση ασβεστίτη. Επίσης έχει πανέμορφα δάση, χιονισμένες βουνοκορφές, καταρράκτες και θερμές πηγές. Με λίγα λόγια τα συνδυάζει όλα και είναι μοναδική. Το όνομα της σημαίνει στα κινέζικα “κίτρινος δράκος”. .

Η κοιλάδα του φεγγαριού

5

Η κοιλάδα του φεγγαριού βρίσκεται στη Βραζιλία. Έγινε επισκέψιμη μόλις το 1960 και βρίσκεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο από το 2001. Ξεπερνά σε ηλικία τα 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια.

Νίσυρος 

Julien Dupont performs during the spaceriding on Nisyros Volcano, Greece on 17th of April, 2014

Η Νίσυρος είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα ελληνικά νησιά και φημίζεται για το “διαστημικό” τοπίο της. Έγινε παγκόσμια γνωστή μέσα από τη διαφήμιση της Red Bull και είναι πραγματικά από τα πιο ιδιαίτερα τοπία που μπορείτε να δείτε.

Όπως δήλωσε ο Dupont ” Για ακόμη μια φορά, είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω ένα μέρος που δεν πίστευα ότι υπάρχει πάνω στη γη, ένα μέρος εξωπραγματικό. Κίτρινο έδαφος, τρύπες που κοχλάζουν, καυτό νερό και ηφαιστειακοί κρατήρες, όπως ακριβώς ο πλανήτης Αφροδίτη που πήρε το όνομά του από τη θεά του έρωτα και της ομορφιάς”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;