Πάσχα 2016 Καιρός: Τι λένε οι ειδικοί;
Το Πάσχα 2016 έρχεται! Τι καιρό θα έχει;

Πάσχα 2016 Καιρός

Το Πάσχα 2016 έρχεται και όλοι αναρωτιόμαστε τι καιρό θα έχει!

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφτεί πολλές προβλέψεις για το καιρό του φετινού Πάσχα, κυρίως “τρομολαγνικές”. Οι περισσότεροι “προβλέπουν” άσχημο καιρό, με πολλές βροχές κλπ.

Οι πραγματικοί ειδικοί τονίζουν ένα πράγμα: Ασφαλής μετεωρολογική πρόγνωση άνω των έξι ημερών δε μπορεί να υφίσταται.

Εδώ πολλές φορές πέφτουν έξω σε προβλέψεις δύο ημερών. Κλασσικό παράδειγμα που παραδέχονται και οι ίδιοι οι μετεωρολόγοι είναι ο φετινός χιονιάς του Ιανουαρίου που κανείς δεν είχε προβλέψει.

Παρ’όλα αυτά μπορούμε να υπολογίσουμε κάποια πράγματα με βάση τα στατιστικά.

Έτσι βλέπουμε ότι στην Αθήνα τα τελευταία 15 χρόνια έβρεξε μόλις δύο φορές ανήμερα του Πάσχα. Η μέγιστη θερμοκρασία ήταν 31 βαθμοί το 2013 και η μικρότερη, 17 βαθμοί το 2006.  Στη Θεσσαλονίκη, έβρεξε συνολικά τρεις φορές!

Επιπλέον, το 2013 καταγράφτηκαν 34 βαθμοί Κελσίου σε Άργος, Καρδίτσα, Λεωνίδιο και 33 βαθμοί σε Ελευσίνα, Λαμία, Σέρρες. Το 2003 στα Τρίκαλα και την Κόνιτσα σημειώθηκαν 32 βαθμοί και σε Κοζάνη, Λάρισα, Σέρρες 30 βαθμοί.

Δες επίσης πότε ακριβώς πέφτει το Πάσχα 2016 

Με βάση λοιπόν αυτά τα στατιστικά το φετινό Πάσχα, ενδέχεται να έχει καλό καιρό. Αυτό που εμείς συμβουλεύουμε, όπως και οι ειδικοί είναι να μην πιστεύετε ο,τι προβλέψεις διαβάζετε από τώρα για το Πάσχα και να περιμένετε μια εβδομάδα πριν ώστε να γνωρίζετε με σιγουριά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;