Το κρυφό μήνυμα του David Bowie για το θάνατο του από τα '70s!
Είναι απίστευτο αυτό που ανακάλυψε αυτός που είχε φωτογραφίσει τον David Bowie το 1974!

o-STEVE-SCHAPIRO-900

Ο φωτογράφος Steve Schapiro είχε την ευκαιρία πριν πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το 1974 τον David Bowie στο studio του στο Los Angeles.

Η καριέρα του David Bowie τότε βρισκόταν σε απόλυτη άνοδο. Οι δυο τους συνεργάστηκαν σε πολλές φωτογραφήσεις όπου ο φωτογράφος μεταμορφώνει τον Bowie στους χαρακτήρες που πάντα υποδυόταν. Μια από αυτές (περιλαμβανόταν στον δίσκο του Bowie «Station to Station» του 1976) έχει ιδιαίτερη σημασία.

Στη φωτογραφία, ο Bowie φορά μια ολόσωμη ριγέ φόρμα σε σκούρο μπλε και, καθισμένος στο πάτωμα, σκιτσάρει διαγράμματα του «Δέντρου της Ζωής» της Καμπάλα. Στο ίδιο κλίμα, οι στίχοι από το κομμάτι «Station to Station» απηχούν τη γλώσσα των συμβόλων και των πεποιθήσεων της Καμπάλα. «Here are we, one magical movement from Keter to Malkuth», τραγουδά ο Bowie, όπου Keter (το Στέμμα) και Malkuth (το Βασίλειο) είναι η πρώτη και η τελευταία αξία του Δέντρου της Ζωής, αντίστοιχα.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Πάμε τώρα να δούμε μια ακόμη φορά το τελευταίο video clip του με όνομα “Lazarus” από το “Blackstar”.

giphy

Όπως βλέπετε ο Bowie φορά ακριβώς την ίδια φόρμα που φορούσε στη φωτογραφία του 1974 (μπορείτε να το δείτε στο 2ο λεπτό του βίντεο). Επίσης, ακριβώς όπως σκίτσαρε σύμβολα στη φωτογράφηση του 1974, έτσι και στο βίντεο του 2016 ο καλλιτέχνης σκιτσάρει μανιωδώς σε ένα σημειωματάριο, με μια ένταση που κορυφώνεται σταδιακά μέχρι τη στιγμή που μοιάζει να έχει φτάσει σε ένα τελικό συμπέρασμα, όταν και ολοκληρώνει τις σημειώσεις του και αποχωρεί (σε κλασικό στυλ Bowie: περπατώντας προς τα πίσω).

Μια πιο κοντινή ματιά στο σημειωματάριο του Bowie αποκαλύπτει μια σειρά συμβόλων. Ο Wantier ανέλυσε αυτά τα σύμβολα σε συνδυασμό με κάποια από αυτά που εμφανίζονται στην έκδοση βινυλίου του «Blackstar», όλα εκ των οποίων μοιάζουν εκπληκτικά με τα σκίτσα της φωτογράφησης του 1974.

Οι εικόνες του «Blackstar», σύμφωνα με την ανάλυση του Wantier στην οποία τον βοήθησε κι ένας φίλος του, είναι κομμάτια μιας χημικής εξίσωσης που απεικονίζει τα διάφορα στάδια της πυρηνικής σύντηξης που οδηγεί στο σχηματισμό ενός ήλιου. Ή, εναλλακτικά, ενός μαύρου αστεριού.

«Στο βίντεο του “Lazarus”, ο Bowie λύνει το αίνιγμα της ζωής, κάτι που προσπαθούσε να κάνει από το 1976», λέει ο Wantier.

Μπορεί ο Bowie να μην είναι πλέον μαζί μας αλλά εμπνευσμένοι άνθρωποι σαν και αυτόν δε χάνονται ποτέ και γιατί όχι η δημιουργική του ενέργεια που έγινε αισθητή σε όλο τον κόσμο να μην σχημάτισε έναν φωτεινό ήλιο.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;