Τέσσερις ταινίες για τις εφηβικές ανησυχίες!
Τέσσερις ταινίες που αφορούν την εφηβεία, τα προβλήματα και τις ανησυχίες που προκύπτουν σε αυτή την ηλικία.

 

20120912-mrev-wallflower-624x420-1347468869

Τέσσερις ταινίες που αφορούν την εφηβεία, τα προβλήματα και τις ανησυχίες που προκύπτουν σε αυτή την ηλικία.

Virgin Suicides- Αυτόχειρες παρθένοι

vv5

Μάλλον η καλύτερη ταινία της Sophia Coppola! 

Υπόθεση:  Πέντε αδερφές ζουν υπό αυστηρή επιτήρηση λόγω των πεποιθήσεων των γονιών τους. Αυτοί ακούγοντας τις συμβουλές ενός ψυχολόγου αποφασίζουν να χαλαρώσουν λίγο και να κάνουν ένα πάρτυ ώστε τα κορίτσια να κοινωνικοποιηθούν. Εκεί όμως, η μικρότερη αυτοκτονεί και τότε όλα αλλάζουν και γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τις υπόλοιπες αδερφές.

Μέσα από τη ταινία, η οποία βασίζεται σε βιβλίο, παρουσιάζονται οι ερωτικές φαντασιώσεις των εφήβων, ο τρόπος που καταπιέζονται τα συναισθήματα τους ή ακόμη όλα αυτά που θέλουν και δε μπορούν να έχουν.

Για να μη μιλήσουμε για το εκπληκτικό soundtrack!

The perks of being a wallflower- Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο

z6-shoji-perks-of-being-a-wallflower-interview-a-20131122

Συγκινητική και πολύ αληθινή! 

Υπόθεση: Ο Τσάρλυ απομονωμένος, χωρίς φίλους,μετράει αντίστροφα τις μέρες μέχρι την αποφοίτηση του,όταν ξαφνικά γνωρίζει μια παρέα παιδιών οι οποίοι θα τον ενθαρρύνουν να είναι ο εαυτός του.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Στίβεν Τσόμπσκι,το οποίο δυστυχώς δεν έχουμε διαβάσει οπότε δύσκολα θα κρίνουμε εάν έχει αποτυπωθεί σωστά στη μεγάλη οθόνη ή όχι, αν και ο ίδιος ο συγγραφέας ήταν και ο σκηνοθέτης. Το θετικό της ταινίας είναι ότι ενώ η θεματολογία της είναι τετριμμένη (έξυπνο παιδί βρίσκεται στο περιθώριο σε αμερικάνικο σχολείο,θύμα bullying από τους αθλητές και τις μαζορέτες) δεν αγγίζει -ευτυχώς- κανένα κλισέ.  Η παρέα που δημιουργείται και τα προβλήματα τους είναι πέρα για πέρα αληθινά. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι ο τρόπος που προσεγγίζεται η ομοφυλοφιλία και οι προβληματισμοί ενός από τους πρωταγωνιστές , θέμα που σπάνια μεταφέρεται χωρίς κλισέ και υπερβολές.

Thirteen

Σκληρό, ακραίο αλλά αληθινό…

Υπόθεση: Μια 13χρονη, επηρεασμένη από μια συμμαθήτριά της που θαυμάζει απόλυτα, μυείται στον κόσμο του σεξ και των ναρκωτικών κι έρχεται σε ρήξη με τη χωρισμένη μητέρα της.

Όσοι είστε λίγο μεγαλύτεροι θα θυμάστε να βλέπετε αυτή τη ταινία σε ηλικία που μάλλον δεν έπρεπε να δείτε και φυσικά σας στιγμάτισε. Μια ταινία που σίγουρα είναι ακραία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι αληθινή και ότι αυτά τα πράγματα δε συμβαίνουν, ειδικά στην εφηβεία μας.

I killed my mother- Σκότωσα τη μητέρα μου

1ZgwpcdEMhBmsH4dkAzZnEmVgV0

Σύγχρονο, συγκινητικό και πολύ δυνατό!

Υπόθεση: Η ιστορία ενηλικίωσης του Ιμπέρ, ενός 17χρονου που ζει μια έντονη σχέση αγάπης-μίσους με τη μητέρα του την εποχή που εγκαταλείπει την εφηβεία κι ανακαλύπτει το σεξ, τη φιλία, την καλλιτεχνική δημιουργία και την αληθινή ζωή.

Αγαπάμε πολύ τον Xavier Dolan δε θα το κρύψουμε. το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι αυτή που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο και είναι αυτοβιογραφική μας προκάλεσε ακόμη περισσότερο να τη δούμε. Άπαξ και δείτε μια ταινία του Xavier Dolan θα θέλετε να τις δείτε όλες!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;