Λόφοι της Αθήνας για ανοιξιάτικες βόλτες!
Ήρθε η ώρα για τις πρώτες ανοιξιάτικες βόλτες και τι καλύτερο από βόλτες στους λόφους της Αθήνας!

Λυκαβηττός

Ήρθε η ώρα για τις πρώτες ανοιξιάτικες βόλτες!

Εάν κρίνουμε από τον καιρό, μάλλον η άνοιξη έχει μπει για τα καλά πλέον, επομένως ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τις πρώτες ανοιξιάτικες εξορμήσεις μας. Μικρές εξορμήσεις στο κέντρο της Αθήνας που όμως δίνουν το κάτι διαφορετικό. Τι καλύτερο λοιπόν από μια βόλτα με θέα;

Λυκαβηττός- η κλασσική επιλογή

Η συνοικία του Λυκαβηττού βρίσκεται στα ανατολικά της Πλατείας Μαβίλη, στα βορειοδυτικά του Κολωνακίου και στα βόρεια του Τέρματος Ιπποκράτους. Δύσκολα θα βρεις κάποιον Αθηναίο που δεν έχει πάει έστω μια φορά στη ζωή του, αλλά είναι μια σίγουρη επιλογή.

Περιπλανηθείτε στο χώρο και λίγο πριν αρχίσετε την ανάβαση για το πιο ψηλό σημείο, εκεί που το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου συναντάει τους Ορίζοντες, χαθείτε ανάμεσα στα στενά δρομάκια που οδηγούν σε μικρούς θησαυρούς και αναπνεύστε όσο περισσότερο οξυγόνο είναι δυνατόν.

Λόφος του Στρέφη- η εναλλακτική επιλογή

Σημείο αναφοράς, ως προς τους ελεύθερους χώρους στη συνοικία των Εξαρχείων, ο λόφος του Στρέφη αποτελεί τον μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο πρασίνου στην Αθήνα που βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου στα Εξάρχεια.

Ο λόφος του Στρέφη είναι 48 στρέμματα και η θέα του πανοραμική! Ξεκινήστε από την υπέροχη Καλλιδρομίου, ανεβείτε τα σκαλοπάτια και οδηγηθείτε στον διάσημο λόφο του Στρέφη.

Λόφος Φιλοπάππου- η ιστορική επιλογή

Ο λόφος Φιλοπάππου, ή λόφος Μουσών, ή λόφος Σέγγιο όπως ονομάζεται,  βρίσκεται απέναντι, νοτιοδυτικά, από την Ακρόπολη. Συνδέεται με τους παρακείμενους λόφους του Αστεροσκοπείου (λόφος Νυμφών) και της Πνύκας.

Γύρω από αυτόν, βρίσκονται οι συνοικίες  Κουκάκι, Πετράλωνα και Ακρόπολη. Ο πλακόστρωτος δρόμος του Πικιώνη, τα χωμάτινα μονοπάτια που ανηφορίζουν μέχρι το μνημείο, η θέα στην Ακρόπολη, το Ηρώδειο και όλη την υπόλοιπη Αθήνα είναι κάποια πράγματα που μπορείς να απολαύσεις από τον Λόφο του Φιλοπάππου!

Λόφος Αρδηττού- η εναλλακτική και ιστορική επιλογή

Ο κατάφυτος λόφος του Αρδηττού βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας ακριβώς πάνω από το Καλλιμάρμαρο.  Αγαπημένο σποτ για ρομαντικές βόλτες ή για τρέξιμο.

Διαθέτει θέα προς την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό, αλλά και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και μια νυχτερινή βόλτα στα δροσερά του δρομάκια είναι μια πολύ καλή επιλογή για να ανακαλύψει κανείς πολλά όμορφα μυστικά τόσο της αρχαίας όσο και της σύγχρονης Αθήνας.

Συνέχεια του λόφου αποτελεί η περιοχή του Μετς, μια από τις ανερχόμενες περιοχές της πόλης για ποτό και διασκέδαση, στην οποία μπορεί να καταλήξει η ρομαντική σας περιήγηση.

Προφήτης Ηλίας (Χαϊδάρι)

Ο Λόφος Προφήτη Ηλία στο Χαϊδάρι βρίσκεται μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Λεωφόρου Αθηνών, γύρω στα 2 χλμ. νοτιοανατολικά της Μονής Δαφνίου. Καταλαμβάνει 55 στρέμματα, με πλούσια χλωρίδα που αποτελείται κυρίως από πεύκα, βελανιδιές, κυπαρίσσια, ευκαλύπτους, πλατάνια, μυρτιές, συκιές, ιτιές, ελιές, χαρουπιές και φοίνικες. Από την κορυφή του, όπου υπάρχει και το ομώνυμο εκκλησάκι, η θέα φτάνει έως το Σαρωνικό κόλπο.

Προφήτης Ηλίας (Καστέλλα, Πειραιάς)

Από την κορυφή του Λόφου του Προφήτη Ηλία μπορεί κανείς να απολαύσει πανοραμική θέα του Μικρολίμανου, του Πειραιά και του Σαρωνικού κόλπου.

Πίσω από την εκκλησία, σε προνομιακή θέση βρίσκεται το ιδιωτικό «Bowling Center», που λειτουργεί πάνω από 35 χρόνια, με αίθουσα bowling για δραστηριότητες αναψυχής καθώς και καφετέρια με μεγάλο μπαλκόνι και εκπληκτική θέα στη θάλασσα και όλο τον Πειραιά.
Στην περιοχή του Προφήτη Ηλία υπάρχουν πολλά γραφικά ταβερνάκια με κρεατικά στη σχάρα και ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Τουρκοβούνια- μια κεντρική επιλογή 

Τουρκοβούνια ή Λυκοβούνια των Αθηνών είναι η υψηλότερη (από τη στάθμη της θάλασσας) και η πλέον εκτεταμένη λοφοσειρά στην κεντρική περιοχή του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Χωρίζει, έτσι, το λεκανοπέδιο σε ανατολικό και δυτικό

Επίσης εκεί είναι το Αττικό Άλσος οπότε μιλάμε για μια επιλογή με πολύ πράσινο.

Τέλος υπάρχει και εκεί ένας Προφήτης Ηλίας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;