Μπανάνα: 20 λόγοι που αποδεικνύουν πόσο ευεργετική είναι!
20 λόγοι που αποδεικνύουν ότι η μπανάνα είναι ένα από τα πιο ευεργετικά φρούτα και θα πρέπει να τη συμπεριλάβετε στη διατροφή σας!

21698531_2969973b0e06c6cc0312bba23488c4ff.limghandler

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο ενοχοποιημένα φρούτα και παρεξηγημένα φρούτα. Ο λόγος είναι η λανθασμένη εντύπωση πως η μπανάνα παχαίνει λόγω των υποτιθέμενων πολλών της θερμίδων.

Εμείς θα σας παραθέσουμε 20 λόγους που πρέπει να τρώτε μπανάνες γιατί κάνουν καλό!

  1. Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο ωφέλημα φρούτα γιατί παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Έχει πολλές φυτικές ίνες και προμηθεύει τον οργανισμό με τις βιταμίνες Α, Β, C, Ε καθώς και με εξίσου απαραίτητα ιχνοστοιχεία  όπως το κάλιο (καλύπτει το 25% των ημερησίων αναγκών του σώματος μας σε κάλιο), τον σίδηρο , το ασβέστιο, το σελήνιο, τον ψευδάργυρο, το μαγνήσιο.
  2. Μια μέτρια μπανάνα δίνει περίπου 100 θερμίδες (μέχρι 160 αν είναι μεγάλη). Η διαφορά με τα άλλα φρούτα έγκειται στο ότι η μπανάνα αποτελείται από 75% νερό σε σχέση με ένα μήλο που αποτελείται από σχεδόν 85% νερό. Η μπανάνα περιέχει 26 γρ, υδατάνθρακες ενώ το μήλο σε ίδια ποσότητα περιέχει 16 γρ. υδατάνθρακες
  3. Βελτιώνει το πεπτικό. Η μπανάνα παράγει ένζυμα που βοηθούν στην πέψη.
  4. Μειωμένη χοληστερόλη και αρτηριακή πίεση. Οι μπανάνες είναι πλούσια πηγή καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου, που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η χοληστερόλη επίσης μειώνεται από την πηκτίνη που περιέχουν οι μπανάνες.
  5. Βελιώνει την διάθεση, ένα φυσικό “αντικαταθλιπτικό”. Οι μπανάνες είναι ωφέλιμες για όσους πάσχουν από κατάθλιψη, επειδή περιέχουν τρυπτοφάνη που βοηθά τον οργανισμό στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία έχει ηρεμιστικές και ενισχυτικές της διάθεσης ιδιότητες.
  6. Μειώνει τις σακούλες στα μάτια. Το κάλιο που περιέχουν οι μπανάνες βοηθά στα μάτια που εμφανίζουν σακούλες. Βάλτε τη φλούδα της μπανάνας στα πρησμένα μάτια.
  7. Αντιγηραντική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα της μπανάνας για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες καθώς προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τη γήρανση.
  8. Ενυδατώνει το δέρμα. Οι θρεπτικές ουσίες βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος.
  9. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για προβλήματα ακμής. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι φλούδας μπανάνας και τρίψτε το απαλά στην περιοχή που έχει το πρόβλημα.
  10. Μαλακά και μεταξένια μαλλιά. Για να έχετε υγιή και μαλακά μαλλιά χρησιμοποιήστε τη μπανάνα σαν ενυδατικό. Λιώστε την, προσθέστε λίγο αμυγδαλέλαιο και εφαρμόστε την στα μαλλιά αφήνοντάς την για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλετε. Η μπανάνα θρέφει τα μαλλιά και εμποδίζει το σπάσιμο της τρίχας και την ψαλίδα.
  11. Καίει τα λίπη. Οι μπανάνες περιέχουν φυσικά σάκχαρα που μπορούν να ικανοποιήσουν την πείνα σας σε περίεργες ώρες.
  12. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης, χάρη στις βιταμίνες και τις ουσίες που περιέχει, που βελτιώνουν τη συνολική υγεία αλλά και τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.
  13. Αναιμία: Υψηλή σε σίδηρο, η μπανάνας μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας.
  14. Βοηθάει στην εκμάθηση: 200 μαθητές σε ένα Twickenham (Middlesex) σχολείο (Αγγλία), βοηθήθηκαν στις εξετάσεις τους, αυτό το έτος, με την κατανάλωση μπανάνας στο πρωινό, το διάλειμμα και γεύμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη δύναμη εγκεφάλου τους. Η έρευνα έχει δείξει ότι το κάλιο στα φρούτα μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές πιο προσεκτικούς.
  15. Δυσκοιλιότητα: Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβάνοντας τις μπανάνες στη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν την αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
  16. Βοηθάει εάν έχετε hangover! Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του Hangover είναι να γίνει ένα milkshake μπανάνα, γλυκασμένο με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το καταπραΰνει το γάλα και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά σας.
  17. Eάν πάσχετε από καούρα, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα για ανακούφιση.
  18. Πρωινή αδιαθεσία: Τρώγοντας μπανάνες μεταξύ των γευμάτων βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να αποφευχθεί η πρωινή αδιαθεσία
  19. Τσιμπήματα κουνουπιών: Πριν φθάσετε να βάλετε κρέμα για τα έντομα, δοκιμάστε να τρίψετε την προσβεβλημένη περιοχή με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι εκπληκτικά επιτυχής στη μείωση του πρηξίματος και του ερεθισμού.
  20. Νεύρα: Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην ηρεμία του νευρικού συστήματος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;