Απίστευτα μέρη τα οποία -μάλλον- δε γνώριζες ότι υπήρχαν
Περιμένατε ποτέ να έχει η Γερμανία τροπικό νησί ή να υπάρχει γλυπτό με ύψος 172 μέτρων ή ένα κατάστημα μεγάλης εταιρείας στη μέση της ερήμου;

8

Περιμένατε ποτέ να έχει η Γερμανία τροπικό νησί ή να υπάρχει γλυπτό με ύψος 172 μέτρων ή ένα κατάστημα μεγάλης εταιρείας στη μέση της ερήμου;

Η Telegraph συγκέντρωσε λοιπόν κάποια μέρη που σύμφωνα με τα στατιστικά ελάχιστοι γνωρίζουν, είναι περίεργα, όμορφα, μοναδικά και ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψετε:

Το κατάστημα της Prada μέσα στην έρημο

1

Στο δυτικό Τέξας, νότια της πόλης Van Horn και στη μέση της ερήμου Chihuahuan και κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά υπάρχει ένα κατάστημα της γνωστής εταιρείας Prada. Ουσιαστικά υπάρχει εκεί απλά για να ομορφαίνει τον χώρο (;) καθώς δεν μπορείς να αγοράσεις κάτι.

 Ο Andy Warhol στη Σλοβακία

2

ο Medzilaborce στη Σλοβακία είναι μια περιοχή με πληθυσμό λιγότερο από 7.000 κατοίκους. Κι όμως, έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή έργων (160 αυθεντικά έργα) του γνωστού καλλιτέχνη Andy Warhol, ο οποίος είναι ο μέτρ της «Pop Art». Ο λόγος; Ο πατέρας του έμενε σε ένα διπλανό χωριό και από εκεί ξεκίνησε για το Pittsburgh, στην Αμερική, το 1913. Εκεί γνώρισε την γυναίκα του Julia και έτσι το 1928 γεννήθηκε ο Andrew Warhola, γνωστός ως Andy Warhol.

Το τροπικό νησί στη Γερμανίας

3

48 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου, κοντά στο αεροδρόμιο του Brandenburg υπάρχει αυτός ο επίγειος παράδεισος.

Διαθέτει ένα τροπικό δάσος με 50.000 φυτά, μια πισίνα 140 μέτρων, μια λιμνοθάλασσα με σιντριβάνια και νεροτσουλήθρες και μια παραλία 200 μέτρων!

Ο θαυμαστός κήπος στο Dubai

4

Κι όμως στο Dubai βρίσκεται ο μεγαλύτερος κήπος με λουλούδια στον κόσμο.

Σε μια περιοχή όπου γύρω της βρίσκεται η έρημος κανείς δε θα περίμενε μια τέτοια πρωτιά.

Στο Dubai υπάρχει επίσης ένα τεράστιο χιονοδρομικό κέντρο εσωτερικού χώρου, το υψηλότερο κτίριο του κόσμου και πολλά τεχνητά νησιά.

Ένα μουσείο γεμάτο γάτες στη Ρωσία

5

Το μεγαλύτερο μουσείο στη Ρωσία, το Hermitage στην Αγία Πετρούπολη, φιλοξενεί περίπου 70 γάτες οι οποίες και προστατεύουν τους θησαυρούς του μουσείου από τα διάφορα ποντίκια.

Η συγκεκριμένη πρακτική χρονολογείται από το 1745 από ένα διάταγμα της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, κόρης του Μεγάλου Πέτρου, του ιδρυτή της Αγίας Πετρούπολης.

Το μνημείο του τρελού αλόγου στις Η.Π.Α.

6

Το έργο ξεκίνησε το 1948 βρίσκεται στο βουνό Thunderhead στην Νότια Ντακότα.  και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Με την ολοκλήρωσή του θα απεικονίζεται ένας έφιππος άντρας, ινδιάνος πολεμιστής, πάνω σε ένα άλογο. Θα είναι το μεγαλύτερο γλυπτό του κόσμου με ύψος 172 μέτρων και μήκος 195 μέτρων. Το κεφάλι του αλόγου έχει ύψος 26,7 και πλάτος 18 μέτρα.

Ο γλύπτης που άρχισε το έργο, ο Κόρτσακ Ζολκόβσκι, πέθανε το 1982 και οι εργασίες συνεχίζονται με την βοήθεια της γυναίκας του.

Η μικρή Αγγλία της Κίνας

7

Η πόλη Thames Town στην Κίνα μοιάζει με μικρογραφία αγγλικής πόλης.

Απέχει 30 χιλιόμετρα από την Σαγκάη και πήρε το όνομα της από τον Τάμεση ποταμό του Λονδίνου. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών, οι pubs, τα γωνιακά μαγαζιά είναι μερικά από τα στοιχεία που έχει πάρει η συγκεκριμένη πόλη από το βρετανικό στυλ.

Οι μόνιμο κάτοικοι είναι λίγοι αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που επισκέπτονται την πόλη για να κάνουν τον γάμο τους.

Ο αμμόλοφος του Pilat

8

Ο συγκεκριμένος αμμόλοφος, βρίσκεται 110 μέτρα πάνω από τις δασώδεις ακτές του κόλπου Arcachon, 64 χιλιόμετρα από το Μπορντό.

Το επισκέπτονται περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι κάθε έτος, ενώ φαίνεται το ύψος του να αυξάνεται με τη πάροδο του χρόνου, καθώς το 1855 είχε ύψος μόλις 35 μέτρων. Είναι φυσικά ο υψηλότερος αμμόλοφος της Ευρώπης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο μετακινείται προς την ενδοχώρα. Πραγματικά εντυπωσιακό!

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
0 - 0
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
8'
69 - 59
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
7'
4 - 2
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;