GloVo.Con IV -  “Insert Yourself to Continue”
Στις 1, 2 και 3 Απριλίου 2016, στο Κοινωνικό Συνεργατικό χώρο Impact Hub θα φιλοξενηθει το τέταρτο κατά σειρά συνέδριο GloVo.Con, με τίτλο “Insert Yourself to Continue”

GloVo_Con-poster-e1456764624214

Στις 1, 2 και 3 Απριλίου 2016, στο Κοινωνικό Συνεργατικό χώρο Impact Hub θα φιλοξενηθεί το τέταρτο κατά σειρά συνέδριο GloVo.Con, με τίτλο “Insert Yourself to Continue”. Πρόκειται για ένα συνέδριο της GloVo – Global Volunteers’ Platform, από εθελοντές προς εθελοντές, με στόχο να βοηθήσει του νέους να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους και να μάθουν πως μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν προς όφελος τόσο δικό τους όσο και της κοινωνίας.

Φέτος, το συνέδριο στοχεύει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδo, στην αξιοποίηση και ανάδειξη των καλύτερων χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους μέσα στην ομάδα και επομένως, στη δημιουργία θετικού κοινωνικού αντίκτυπου.

Στόχος μας, όσον αφορά τις ομιλίες του συνεδρίου, είναι να εφοδιάσουμε τους συμμετέχοντες με γνώσεις και ιδέες, τις οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν πρακτικά στην μετέπειτα πορεία τους. Κινούμενοι λοιπόν σε αυτόν τον άξονα, οι ομιλίες και τα σεμινάρια, που θα λάβουν χώρα την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

  1. i) Self – Πώς ανακαλύπτουμε + πιστεύουμε στον εαυτό μας!
  2. ii) Develop – Πως αναπτύσσουμε τα χαρακτηρηστικά και την προσωπικότητά μας

iii) Action(We) – Πως περνάμε στη δράση για εμάς και το περιβάλλον/οργανισμό γύρω μας

Παράλληλα, θα υπάρχουν δραστηριότητες Gaming/Experience οι οποίες θα αγκαλιάσουν το βασικό κομμάτι της Agendas, συμπληρώνοντας με τον ιδανικό τρόπο το θέμα του συνεδρίου.

Oι ομιλητές που θα καλύψουν τις παραπάνω Θεματικές είναι: από την Ελλάδα οι Αλέξανδρος Φουρλής, o οποίος ανήκει στην αρχική ομάδα του Kariera.gr από το 1997 και από τον Οκτώβριο του 2011 επιλέχτηκε από το Careerbuilder Inc ως Managing Director της Καριέρα ΑΕ σε Ελλάδα και Κύπρο, η  Αθήνα Πολίνα Ντόβα, είναι Επικεφαλής των Επιχειρήσεων της Owiwi και υπεύθυνη για όλη την έρευνα και την ανάπτυξη των μοντέλων Ανθρωπίνου Δυναμικού και ανάλυσης που χρησιμοποιούνται στο εργαλείο αξιολόγησής της, ο Γιάννης Καλογεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος και βασικός εισηγητής της JmK, με μακρόχρονη ακαδημαϊκή εμπειρία αλλά και σημαντική καριέρα ως υψηλόβαθμο στέλεχος εταιριών, από την Ιταλία η Alessia Cervone  Διευθύνων Σύμβουλος Ενδυνάμωσης και Συνιδρυτρια της Euphoria.ch και από την Ολλανδία Evelien Buynsters, συνιδρύτρια της Superheld, όπου το πάθος της είναι να ενδυναμώνει ανθρώπους και να τους βοηθάει να βρουν τι τους κάνει μοναδικούς.

Η τρίτη ημέρα του GloVo.Con “Insert Yourself to Continue ”, καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από εθελοντικές δράσεις. Οι εθελοντές μας θα χωριστούν σε 5-6 ομάδες και θα διασκορπιστούν στην Αθήνα, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν, να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να προσφέρουν βοήθεια σε  πληθώρα ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, μία ομάδα εθελοντών θα δημιουργήσει επιτραπέζια παιχνίδια μαζί με τα παιδιά με την βοήθεια του Salvation army. Το Salvation Army, είναι ένα διεθνές κίνημα που δραστηριοποιείται σε 124 χώρες στον κόσμο. Θα κατασκευάσουμε επιτραπέζια, αυτοκινητάκια, κούκλες και άλλα πολλά παιχνίδια μαζί με τα παιδιά έτσι ώστε να περάσουμε ένα όμορφο, δημιουργικό και πάνω από όλα χαρούμενο πρωινό γεμάτο παιχνίδι και ενθουσιασμό.

Στη δράση Social Cooking, θα μαγειρέψουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό μερίδων φαγητού για να τα μοιράσουμε στους άστεγους της γυρω περιοχής και σε άτομα που ανηκουν σε ευπαθεις ομαδες. Στη διανομή θα έχουμε τη βοήθεια του “Πλησιον”.

Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Δρω, θέλουμε να αξιοποιήουμε ένα από τα προγράμματά τους, το τραγουδρώ (πολιστιστικές παρουσιάσεις στη νοηματική γλώσσα) και να κινηματογραφήσουμε ένα παραμύθι/ιστορία στη Νοηματική για άτομα με μειωμένη ακοή, μαζί με κάποια σκηνικά που θα το πλαισιώνουν.

Σε συνεργασια με το ΣυνΑθηνα, οι εθελοντές μας θα βοηθήσουν στην αναδιαμόρφωση ενός «άσχημου» ή εγκαταλειμμένο σημείο της Αθήνας σε ένα όμορφο περιβάλλον, προσιτό προς τους πολίτες.

Τέλος, σε ένα γήπεδο μπάσκετ, Αθλητές με Αναπηρία θα μας μιλήσουν στους εθελοντές μας για την εμπειρία τους, για το πως πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην ζωή τους και να γίνουν μέρος μιας αθλητικής ομάδας. Αφού τελειώσει η ενημέρωση – συζήτηση, θα χωριστούν σε ομάδες και θα παίξουν μπάσκετ με αμαξίδια.

Το τέταρτο κατά σειρά GloVo.Con θέτει τον πήχη ακόμα ακόμα πιο ψηλά και σας καλεί σε ένα συνέδριο που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε, σε ένα συνέδριο που θα σας φέρει σε επαφή με καταπληκτικούς ανθρώπους από πολλούς διαφορετικούς τομείς και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί ο Εθελοντισμός είναι ένα υπέροχο παιχνίδι!

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

 

Σχετικά Links

Tickets  |GloVo.Con IV  – “Insert Yourself to Continue

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;