Διάσημοι άνθρωποι που ήταν και αυτοί κάποτε πρόσφυγες
Άνθρωποι που κάποτε αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω πολέμων και να γίνουν πρόσφυγες.

collage

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο Αϊνστάιν, ίσως ο μεγαλύτερος επιστήμονας του 20ου αιώνα ήταν πρόσφυγας. Γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ήρθε αντιμέτωπος με τον διωγμό κατά την άνοδο των Ναζί στην εξουσία, το 1933. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Γερμανική Ακαδημία Επιστημών και να μεταναστεύσει στις Η.Π.Α. Εργάστηκε ως καθηγητής στο Πρίνστον μέχρι τη συνταξιοδότηση του το 1945. Στη Γερμανία δεν επέστρεψε ποτέ, μέχρι τον θάνατο του το 1945.

Δαλαϊ Λάμα 

Ο Δαλάι Λάμα γεννήθηκε σε μια επαρχία της Κίνας, χρήστηκε ως ο 14ος Δαλάι Λάμα σε ηλικία 5 χρονών και τελικά απέκτησε πλήρη πολιτική εξουσία 10 χρόνια αργότερα, μετά την εισβολή της Κίνας στο Θιβέτ. Από το 1959 ο Δαλάι Λάμα ζει στην Ινδία ως πρόσφυγας και «εξόριστος ηγέτης», που δεν μπορεί να επιστρέψει στη χώρα του.

Φρεντερίκ Σοπέν

Ο Πολωνός Σοπέν, το 1830 έφυγε από τη χώρα του για να συνεχίσει τις εμφανίσεις του στη Βιέννη. Μετά την αναχώρησή του ξέσπασε στη χώρα επανάσταση κατά της τσαρικής (ρωσικής) εξουσίας η οποία συνετρίβη και ο συνθέτης δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Αριστοτέλης Ωνάσης

Γεννήθηκε στη Σμύρνη, ήρθε στην  Ελλάδα ως πρόσφυγας της Μικρασιατικής καταστροφής. Ήταν 16 χρονών και κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχε δει τον θείο του να απαγχονίζεται από τους Τούρκους.

Σίγκμουντ Φρόυντ

Ο Εβραιοαυστριακός Φρόυντ υπήρξε θύμα των Ναζί στην Αυστρία το 1938 και αναγκάστηκε να ζητήσει καταφύγιο στην Αγγλία.

Καρλ Μάρξ

Η περίπτωση του Μαρξ είναι ιδιαίτερη καθώς για μεγάλο διάστημα της ζωής του υπήρξε ανιθαγενής, δηλαδή δεν είχε ιθαγένεια. Γεννήθηκε στη Γερμανία, σπούδασε εκεί, άφησε την Πρωσική ιθαγένεια του, εξορίστηκε από τη Γαλλία και εν τέλει πέθανε ανιθαγενής το 1833 στην Αγγλία.

Freddie Mercury

Ο Βρετανός τραγουδιστής των Queen γεννήθηκε στο προτεκτοράτο της Μεγάλης Βρετανίας που τότε ονομάζονταν Ζανζιβάρη (το τωρινό όνομα είναι Τανζανία). Έφυγε ως πρόσφυγας από εκεί κατά τη διάρκεια της επανάστασης που έγινε το 1964, με στόχο την αποτίναξη του βρετανικού ζυγού.

M.I.A (Mathangi “Maya” Arupragasam)

Η Βρετανή τραγουδίστρια, έφτασε στην Αγγλία μόλις 6 μηνών. Γεννήθηκε στην Sri Lanka, στην αρχή του εμφυλίου πολέμου. Έφτασαν στην Αγγλία ως πολιτικοί πρόσφυγες καθ’ότι ο πατέρας της ήταν πολιτικός ακτιβιστής και δεν γινόταν να παραμείνουν άλλο στη Sri Lanka.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 0 
  
 2