Αφιέρωμα: Τα καλύτερα μοντέλα όλων των εποχών
Αυτά είναι τα μοντέλα που άλλαξαν το χώρο της μόδας, επηρέασαν τα γυναικεία πρότυπα και έγραψαν τη δική τους ιστορία στις πασαρέλες.

peter-lindbergh_supermodels-e1441294740210

Ποια είναι τα καλύτερα μοντέλα όλων των εποχών;

Παραθέτουμε τα μοντέλα που επηρέασαν την βιομηχανία του modeling και έκαναν τη διαφορά, λανσάροντας νέες μόδες, αλλάζοντας τα γυναικεία πρότυπα.

Παράλληλα, ήταν κάποια από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα όλων των εποχών.

Dorian Leigh

1collage

Ένα από τα πρώτα super models του κόσμου. Ήταν ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της δεκαετίας του 40.

Dovima

2collage

Όλοι ήθελαν να τη φωτογραφίσουν τη δεκαετία του ’50. Το κανονικό της όνομα ήταν Dorothy Horan. Ανακαλύφθηκε από έναν δημοσιογράφο της Vogue. Ήταν το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο της εποχής της και η φωτογράφηση της με τους ελέφαντες από τον διάσημο φωτογράφο Richard Avenon άφησε τη δική της ιστορία.

avedon-elephant-picture1

Sunny Harnett

3collage

Αν και η καριέρα της ήταν πολύ σύντομη από επιλογή της, άφησε ιστορία και συγκαταλέγεται μέχρι σήμερα στις λίστες με τα καλύτερα μοντέλα όλων των εποχών. Ήταν και αυτή μοντέλο της δεκαετίας του ’50

Lisa Fonssagrives

4collage

Είχε καταγωγή από τη Σουηδία, την ανακάλυψε τυχαία ένας φωτογράφος της Vogue σε ένα ασανσέρ και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της εποχής αν όχι το πρώτο super model που υπήρξε ποτέ. Περπάτησε στις πασαρέλες τις δεκαετίες του 30,40 και 50. Ήταν σίγουρα από τις πιο ακριβοπληρωμένες της εποχής.

Suzy Parker

5collage

Το πρώτο μοντέλο που κέρδιζε πάνω από 100 δολάρια την ώρα!

Jean Shrimpton

6collage

Η Αγγλίδα Jean Shrimpton έκανε θραύση τη δεκαετία του 60 και αποτελούσε είδωλο για τους Άγγλους και την κουλτούρα τους

Twiggy

13

Μια από τις πρώτες γυναίκες που λάνσαρε το ανδρόγυνο πρότυπο. Η Twiggy άφησε τη δική της εποχή και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την βιομηχανία του modelling αλλά και το γυναικείο πρότυπο της δεκαετίας του ’60.

Veruchka

14

Ολόκληρο το όνομα της ήταν Vera Gräfin von Lehndorff-Steinort. Γι’ αυτό δεν απορούμε που έκανε καριέρα με το Veruchka. Θεωρούνταν αρχικά πολύ ψηλή (ήταν 1.90) και την απέρριπταν αλλά κατέληξε να είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα της δεκαετίας του 60. Εκμεταλλευόταν στο έπακρο την εξωτική της ομορφιά κάνοντας πρωτότυπες φωτογραφίσεις.

Lauren Hutton

15

Ήταν το πρώτο μοντέλο που υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με εταιρία καλλυντικών. Έκανε τη διαφορά τη δεκαετία του ’70.

Iman

7collage

Η Σομαλή Iman συγκλόνισε τον κόσμο με την ιστορία της, η οποία έγινε ταινία (το λουλούδι της ερήμου) και προτείνουμε να δείτε. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη που έσπασε το “εμπόδιο” του χρώματος και κυριάρχησε στις πασαρέλες το ’70. Παντρεύτηκε τον αείμνηστο David Bowie

Τα 5 super models της δεκαετίας του 90.

lindbergh-vouk9001

Περνάμε στη χρυσή δεκαετία του 90 για τα super models. Η πεντάδα που κυριάρχησε στις πασαρέλες ήταν: Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington, Claudia Schiffer & Linda Evangelista. Δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις μια από αυτές.

Kate Moss

19

Η Kate Moss, ήταν κοντή για τα μέχρι τότε πρότυπα, με μια ιδιαίτερη ομορφιά και εντελώς αντισυμβατική για την βιομηχανία του modelling, όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και ως χαρακτήρας. Κι όμως κατάφερε να γίνει σύμβολο, μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες και να αφήσει τη δική της ιστορία. Ανακαλύφθηκε τυχαία στο αεροδρόμιο από τη Sarah Doukas, ιδιοκτήτρια ενός πρακτορείου μοντέλων. Η Kate Moss λάνσαρε το πρότυπο που “στιγμάτισε” τη δεκαετία του 90 τις γυναίκες και τη μόδα, το “heroin chic”.

Gisele Bündchen

20

Η βραζιλιάνα Ζιζέλ εκτός από super model ήταν και είναι πολύ έξυπνη επιχειρηματίες. Κατάφερε να βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο top με τη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων μοντέλων.

Όσον αφορά τα τελευταία χρόνια είναι ακόμη νωρίς να ξεχωρίσουμε κάποιες αν και μέχρι στιγμής η Cara Delevigne και η Kendal Jenner φαίνεται να κάνουν τη διαφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;