40 χρόνια Punk: Το Λονδίνο για το 2016 θα είναι μόνο Punk!
Το Λονδίνο γιορτάζει 40 χρόνια punk και εμείς τρελαινόμαστε!

2

Το 2016 ολοκληρώνονται 40 χρόνια από την εμφάνιση της punk, ένα ανατρεπτικό κίνημα το οποίο ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένα μουσικό είδος. Με αφορμή λοιπόν αυτή την επέτειο θα γίνει μια σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Αγγλία, με κέντρο φυσικά την πρωτεύουσα.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ταινίες για την γέννηση και την εξέλιξη του punk, φωτογραφικές (και όχι μόνο) εκθέσεις και φυσικά μουσικές συναυλίες. To project Punk.London δε σκοπεύει να κάνει μόνο μια αναδρομή στην ιστορία του κινήματος αλλά πολύ παραπάνω να αναδείξει την επιρροή του, τόσο στη σύγχρονη κουλτούρα, τη τέχνη, το graphic desighn και την μόδα.

Παρά το σλόγκαν “Live Fast, Die Young” (Ζήσε γρήγορα, πέθανε νέος), το punk είναι ζωντανό μέχρι σήμερα. Από τις πασαρέλες του Alexander McQueen και της Vivienne Westwood, μέχρι τους visual artists Bob και Roberta Smith και φυσικά σε πολλά μουσικά συγκροτήματα.

Εάν θέλεις να δεις τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μπορείς να επισκεφτείς το official site του project Punk.London.

Λίγα λόγια για το κίνημα της Punk:

To punk ξεκίνησε ως μουσικό είδος τη δεκαετία του ’60 και έγινε γνωστό στα τέλη της δεκαετίες του ’70. Οι ρίζες του βρίσκονται στο garage rock αλλά και σε μουσικούς όπως η Πάττι Σμιθ και συγκροτήματα όπως οι MC5, Stooges, Ramones, New York Dolls, Dead Kennedys. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 εισήχθη στην Αγγλία και έγινε δημοφιλές χάρης τους Sex Pistols, Clash και πολλούς άλλους.

Η punk ήρθε να εκφράσει τους νέους που ήταν απογοητευμένοι από τη κοινωνία. Οι οπαδοί του είχαν μια μηδενιστική άποψη για τον κόσμο και την κοινωνία που φαινομενικά τους είχε “ξεχάσει” και δεν είχαν λόγο να ελπίζουν για οτιδήποτε.

1

Αυτό διαφαίνεται τόσο από τους στίχους των συγκροτημάτων οι οποίοι έχουν έντονο κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο. Ποιος θα ξεχάσει το “God Save the Queen” των Sex Pistols ή τα “ποιήματα” του Ian Curtis από τους Joy Division.

Το Punk όμως δε σταματούσε μόνο στη μουσική, ήταν κίνημα διότι εκφραζόταν στην καθημερινότητα των οπαδών του μέσα από τη συμπεριφορά και τα ενδιαφέροντα τους. Έτσι διαφαινόταν τόσο μέσα από το γκραφίτι, όσο και από την ενδυμασία με τον πιο θεατρικό τρόπο. Οτιδήποτε ώστε να ξεχωρίσουν από τη κοινωνία και να την προκαλέσουν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;