14+1 είδη φίλων που όλοι είχαμε κάποτε (ή έχουμε ακόμα!)
Του Αγίου Βαλεντίνου χτες. Ακόμα και να μην το γιορτάζεις δεν μπορεί, πήζει το μυαλό σου να το ακούς παντού

best friends female edition

Του Αγίου Βαλεντίνου χτες. Ακόμα και να μην το γιορτάζεις δεν μπορεί, πήζει το μυαλό σου να το ακούς παντού! Τι μένει όμως όταν περνάει η γιορτή και μην σου πω όταν περνάει και ο έρωτας; Οι φίλοι!

Κόντρα λοιπόν στο πνεύμα, βλέπουμε τα 14+1 είδη φίλων που έχουν περάσει από τις ζωές όλων μας. Όλοι μας προσέφεραν κάτι καλό, ανεξάρτητα από το πόσο έκατσαν στη ζωή μας και από το πόσο καλό νιώσαμε ότι μας έκαναν σε μια δεδομένη στιγμή! Για πάμε…

1. Πρώτος και καλύτερος είναι ο φίλος που είναι σαν αδερφός. Την οικογένειά μας δεν την διαλέγουμε, γι’αυτό και οι κολλητοί μας, είναι αυτοί που θα επιλέγαμε αν είχαμε την δυνατότητα. Μας στηρίζουν και μας κράζουν, ανάλογα την περίπτωση. Και έτσι πρέπει! Παίζει να είναι και οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μας.

2. Οι φίλοι του σχολείου. Φίλοι που κάναμε αναγκαστικά όταν πηγαίναμε (μαζί) σχολείο γιατί τους βλέπαμε κάθε μέρα οπότε έπρεπε να πούμε και καμιά κουβέντα οι ακοινώνητοι άνθρωποι! Δεν ταιριάζαμε ούτε τότε πολύ, δεν ταιριάξαμε και μετά με τους περισσότερους γι’ αυτό και χανόμαστε όταν τελειώνει το σχολείο. Βλεπόμαστε όμως στην γειτονιά συχνά (ή στο Facebook) και θυμόμαστε τα παλιά!

3. Οι οικογενειακοί φίλοι. Κυρίως παιδιά φίλων των γονιών μας ή της ευρύτερης οικογένειας που βρισκόμαστε σε γιορτές και τραπέζια. Αν οι ηλικίες μας είναι κοντά, μπορεί να γίνουν και κολλητοί μας αλλιώς είναι πάντα ευχάριστα στηρίγματα κατά τις ατελείωτες ώρες που περνάμε περιμένοντας να τελειώσουν οι μεγάλοι τις κουβέντες τους.

4. Οι φίλοι των διακοπών. Τους βλέπουμε μόνο στις διακοπές, πουθενά αλλού. Έχουμε προσπαθήσει να κρατήσουμε επαφή και τον χειμώνα αλλά μπαίνουν τα προγράμματά μας στη μέση και δεν τα καταφέρνουμε! Τους έχουμε συνδέσει με ήλιο και θάλασσα, πολλές φορές και με ποτό ή και με καλοκαιρινούς έρωτες!

5. Οι φίλοι μας που είναι αδέρφια μας (κανονικά) ή ξαδέρφια μας. Μια ζωή μαζί, ε, να μην γίνουμε και φίλοι;; Το κακό είναι ότι αν τσακωθούμε μαζί τους δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε…αν όμως είμαστε καλά, τότε θα είμαστε μια ζωή μαζί!

6. Οι φίλοι του πανεπιστημίου! Τους γνωρίζουμε μετά τα 18 μας άρα έχουμε βάλει κάποια ποσότητα μυαλού και επιλέγουμε καλύτερα! Συνήθως αυτοί οι φίλοι μένουν φίλοι μας για πολλά χρόνια και δενόμαστε πολύ περισσότερο από άλλους!

7. Οι φίλοι των δραστηριοτήτων! Με αυτούς και αν δενόμαστε πολύ! Έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, περνάμε καλά μαζί, τους βλέπουμε συχνά! Τους επιλέγουμε και αυτούς προσεκτικά και όταν ξεκινάμε να τους βλέπουμε και εκτός των δραστηριοτήτων τότε έχει βγει η θετική απόφαση!

8. Οι φίλοι από το χωριό! Πολλές φορές μπορεί να συμπίπτουν με τους φίλους του καλοκαιριού, άλλες όχι. Αυτοί πάντως μας ξέρουν και τους ξέρουμε από μωρά. Μας έχουν δει σε όλες τις φάσεις. Δεν βρισκόμαστε στην πόλη, σπανίως μπορεί, αλλά όταν συναντιόμαστε είναι σαν να μην λείψαμε ποτέ.

9. Οι φίλοι από την δουλειά! Συναναστρεφόμαστε καθημερινά αλλά μπορεί και να μην είναι επιλογή μας. Με μερικούς ταιριάζουμε, με άλλους όχι αλλά κάνουμε παρέα γιατί μας δένουν κοινά πράγματα. Πάντως, αν το μόνο θέμα μας είναι η δουλειά και εκτός αυτής, τότε υπάρχει πρόβλημα.

10. Ο απλός γνωστός. Ναι. Είναι σε αυτή τη λίστα γιατί πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι οι γνωστοί δεν είναι φίλοι…!

11. Παρεούλα με τον από πάνω, είναι ο «φίλος» του Facebook. Ναι ναι, αυτούς που αν τους δούμε στο δρόμο όχι απλά δεν θα τους μιλήσουμε, αλλά δεν θα τους γνωρίσουμε κιόλας!

12. Ο «αναγκαστικός» φίλος. Δεν είναι ακριβώς φίλος σου αλλά στην κοινή παρέα. Μπορεί να μην έχετε κάτι να πείτε αλλά πώς τα φέρνει η μοίρα και βρίσκεστε σε κάθε έξοδο μαζί. Δεν έχω χειρότερο…

13. Ο φίλος του συμφέροντος… Θέλετε και επεξήγηση σε αυτό; Έχει και άλλα ονόματα, όπως φίλος-φίδι, μουσίτσα, σιγανό ποταμάκι κλπ κλπ.

14. Ο φίλος που αγαπάμε ή έχουμε αγαπήσει ερωτικά. Μεγάλη κατηγορία και αυτή. Είναι σημαντικό ο άνθρωπός σου να είναι και φίλος σου αλλά και πολύ δύσκολο να μείνεις φίλος με κάποιον που έχεις αγαπήσει και τώρα πρέπει να τον βλέπεις να προχωρά. Θέμα για άλλο άρθρο όμως αυτό!

14+1. Για τους άντρες: Ε, ναι, ο φίλος από το στρατό. Σημαντικός και πολλές φορές φίλος ζωής. Και όλοι ξέρουμε που γυρνάνε όλες οι κουβέντες σε αυτές τις παρέες!

Έχετε άλλη κατηγορία να προσθέσετε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1