Διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στο ΙΚΑ στην Πάτρα
Διαμαρτυρία ενάντια στο ασφαλιστικό πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι έξω από το ΙΚΑ στην Πάτρα.

ika_3

Διαμαρτυρία ενάντια στο ασφαλιστικό πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι έξω από το ΙΚΑ στην Πάτρα.

Οι Φοιτητικοί σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικού, Μαθηματικού, Οικονομικού, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ και η Επιτροπή Ανέργων καλούν όλους τους φοιτητές, τους ανέργους και όλο το λαό σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ σήμερα Πέμπτη 28/1 11:30 ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναφέροντας τα εξής: 

Στέλνουμε μήνυμα ότι δεν θα συμβιβαστούμε με τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, της πρόνοιας, ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με το γεγονός ότι για να πάρει ένας νέος άνθρωπος σύνταξη θέλει 3 ζωές.

Τα «δωράκια» της κυβέρνησης προς τους επιχειρηματίες συνεχίζονται, τέτοιο είναι και το τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που αποτελεί μόνιμη απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων, ώστε να απαλλαγούν από το «κόστος» της ασφάλισης των εργαζομένων.

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ! ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΛΗΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ !

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό έγκλημα, που έρχεται να τσακίσει ότι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση. Η ασφάλιση είναι συλλογική και όχι ατομική υπόθεση!

– Να πληρώσει τώρα το κράτος και οι επιχειρηματίες την τρύπα που δημιουργήθηκε στα ταμεία κι όχι οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων! Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι για την Κοινωνική Ασφάλιση .Γιατί για χάρη του μεγάλου κεφαλαίο κουρεύτηκαν από τα ταμεία 16 δις με το PSI. Στο βωμό των δικών τους κερδών τζογάρονταν τα χρήματα των ασφαλισμένων στο χρηματιστήριο.

– Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές! Ούτε 1€ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-σημειώσεις-αναλώσιμα-μεταφορές!

– Κανένας άνεργος νέος και παιδί ανέργου χωρίς πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες Πρόνοιας.

– Βιβλιάριο υγείας για όλους του φοιτητές και σπουδαστές, για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

– Να έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, πλήρεις και δωρεάν παροχές Υγείας-Πρόνοιας οι νέοι που εργάζονται στα προγράμματα απασχόλησης, είτε πρόκειται για voucher είτε κοινωφελή εργασία

– Επίδομα σπουδών για παιδιά ανέργων , με ειδικές ανάγκες , για παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

– Ειδικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της γυναίκας ( προληπτικές εξετάσεις).

– Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με λιγότερα από 751€!

– Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους φοιτητές και τους σπουδαστές που κάνουν πρακτική, με συντάξιμα ένσημα. Να πληρώνονται όλες οι πρακτικές. Οι φοιτητές δεν είναι τσάμπα εργαζόμενοι για όλες τις δουλείες.

– Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών!

– Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης!

– Κάλυψη ΟΛΩΝ των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία!

– Πρακτική άσκηση ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών, πάνω στην ειδικότητα, στην επίβλεψη του ιδρύματος! Με αξιοπρεπή μισθό, πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα!

– Να πληρωθούν άμεσα οι πρακτικές, να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα ΤΩΡΑ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;