18 Ιανουαρίου: Blue Monday
Δες εδώ πως προέκυψε κάθε τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου να λέγεται Blue Monday και τι ακριβώς σημαίνει!

Σήμερα, 18 Ιανουαρίου είναι Blue Monday!

Με τον όρο Blue Monday εννοείται ως η χειρότερη και πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου. Κάθε χρόνο, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου αποκαλείται Blue Monday. 

Ως έννοια υπάρχει από το 2005, και ανήκει στον ψυχολόγο Dr Cliff Arnall, ο οποίος δημιούργησε μια εξίσωση για να βρει ποια μέρα είναι η χειρότερη του έτους. Η εξίσωση αυτή περιλαμβάνει ως μεταβλητές της τον άσχημο (χειμερινό) καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα έχουν περάσει και θα πρέπει να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν. Πρόκειται δηλαδή για ένα μαθηματικό τύπο που εμπεριέχει χρέη και ανεκπλήρωτους στόχους. Ο συγκεκριμένος ψυχολόγος προσάπτει στη Blue Monday όλη την κακή ψυχολογία και καταθλιπτική διάθεση μπορεί να έχει ο καθένας μας.

Ωστόσο, η πλειονότητα των επιστημόνων επισημαίνει ότι ο τύπος αυτός δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός από τους μαθηματικούς, οι οποίοι τον κατατάσσουν στις «ψευδοεπιστήμες» και τον απορρίπτουν.

Πρακτικά, αντί να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να δικαιολογήσουμε και να ενισχύσουμε την κακή μας διάθεση και ψυχολογία, καλό θα ήταν να καταναλώνουμε αυτή την ενέργεια στην προσπάθεια να νιώσουμε καλύτερα και να δούμε τη ζωή μας πιο θετικά, ή ακόμη καλύτερα να βρούμε τρόπους ώστε να την κάνουμε καλύτερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;