Κατ' εξαίρεση Μετεγγραφές 2015-2016: Ξεπέρασαν τις 800 αιτήσεις
Διαβάστε σχετικά!

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ξεπέρασαν τις 800 αιτήσεις στο υπουργείο Παιδείας από φοιτητές που ζητούν  κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο.

Περισσότερες ειδήσεις για τις μετεγγραφές 2016 στην κατηγορία του neolaia.gr!

Η Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ήδη έχει συνεδριάσει και αναμένονται και άλλες συνεδριάσεις, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της.

Επειδή ο αριθμός των αιτήσεων θεωρείται μεγάλος, η ανακοίνωση των ονομάτων  των φοιτητών, των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές, δεν θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα κριτήρια

Με δεδομένο το γεγονός ότι η Επιτροπή για τις κατ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών λειτουργεί για πρώτη φορά κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, προκύπτει ότι ενδεχόμενα  κριτήρια, και προϋποθέσεις χορήγησης της κατ εξαίρεση μετεγγραφής δεν θα ήταν δυνατό να προβλεφθούν προτού υπάρξουν τα σχετικά πορίσματα της Επιτροπής.

Την απάντηση αυτή έδωσε στη Βουλή η Αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση  του Βουλευτή Ν. Κακλαμάνη σχετικά με τη διαδικασία κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφών φοιτητών.

Όπως ενημερώνει τη Βουλή  η Αν. υπουργός η συγκεκριμένη Επιτροπή συγκροτήθηκε με υπουργική απόφαση στις  3  Νοεμβρίου, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό νόμο αποτελείται από  τα ακόλουθα μέλη:

α) Έναν εκπρόσωπο, που υποδεικνύεται από το Σώμα Επιθεωρητών − Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) , ως Πρόεδρος.

β) Έναν (1) εκπρόσωπο   από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, ο  ως μέλος.

γ) Έναν (1) εκπρόσωπο από τη Σύνοδο Προέδρων των Τ.Ε.Ι.  ως μέλος.

δ) Έναν (1) εκπρόσωπο από τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Ανωτάτης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας,
Έρευνας και Θρησκευμάτων,

ε) Έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, ως μέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;