Προτάσεις ταινιών: 10 ταινίες για μετά τις γιορτές!
Τη στιγμή που τελειώνουν τα μελομακάρονα και έχουν μείνει 2-3 κουραμπιέδες που μάλλον θα έχουν και εκείνοι εξαφανιστεί μέχρι το επόμενο πρωί καταλαβαίνεις

big lebowski

Τη στιγμή που τελειώνουν τα μελομακάρονα και έχουν μείνει 2-3 κουραμπιέδες που μάλλον θα έχουν και εκείνοι εξαφανιστεί μέχρι το επόμενο πρωί καταλαβαίνεις πως τα Χριστούγεννα έχουν τελειώσει.

Τα άλλοθι για ακατάπαυστα ξενύχτια, 3 κοκτέιλ και 5 μελομακάρονα τη μέρα χάνονται ξαφνικά. Και ναι τα ξυπνητήρια μοιάζουν να χτυπάνε πιο δυνατά από ποτέ.

Αν και για σας οι μέρες κύλησαν τόσο όμορφα και γρήγορα όσο οι δικές μου, αν τα ποτά και τα ξενύχτια σας αφήνουν με μια γλυκόπικρη κατάθλιψη και αν τα κοκτέιλ ήταν λίγο πιο ακριβά απ’ ότι υπολογίζατε και τα μελομακάρονα που φάγατε πολύ παραπάνω απ’ ότι αντέχατε επενδύστε στη δύναμη του καναπέ, της καλής παρέας και μιας ταινίας που ξέρει πως θα σας κάνει να παλέψετε τη γλυκόπικρη κατάθλιψη.

The Big Lebowski

Ένας ήρωας που αρνείται να μεγαλώσει είναι μάλλον το καλύτερο αντίδοτο για όλους εσάς (ίσως και εμάς) που δεν ανυπομονείτε και τόσο να αναλάβετε τις ευθύνες του νέου χρόνου.

Manhattan

Κάπου μέσα μου βλέπω το Woody Allen ως το απόλυτο αντίδοτο κατά οποιασδήποτε μορφής κατάθλιψης, ακόμη και της έλλειψης μελομακάρονων. Ακραία διασκεδαστικός, όσο πρέπει φιλοσοφημένος βρίσκει εδώ έναν από τους καλύτερους εαυτούς του.

Groundhog Day

Μια από τις διασκεδαστικότερες κωμωδίες που έχουν υπάρξει με φόντο ένα χειμωνιάτικο τοπίο βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να κάνει τον καναπέ και την κουβέρτα σας το ιδανικό βραδινό σκηνικό.

The shining

Ο Stanley Kubrick σε συνεργασία με τον Τζακ Νίκολσον υπόσχονται να σας χαρίσουν ένα βράδυ αγνού τρόμου σε ένα από τα καλύτερα θρίλερ που έχουν γυριστεί ποτέ. Άλλη μια ταινία-ψυχοθεραπεία που δε θα σας αφήσει να ξεφύγετε ούτε δευτερόλεπτο και θα σας κάνει να γυρνάτε και να ξαναγυρνάτε στους γρίφους της.

Into the wild

Δεν ξέρω τι ψάχνετε, δεν ξέρω αν το βρήκατε μέσα στο 2014, ούτε και αν θα το βρείτε μέσα στο 2015. Αλλά ένας ήρωας που ψάχνει την ταυτότητα του μπορεί πάντα να λειτουργήσει ως παρηγοριά για όλες τις χαμένες ψυχές που ψάχνουν τον εαυτό τους.

Amour

Σίγουρα δεν πρόκειται για την πιο feel good ταινία της δεκαετίας αλλά είναι μάλλον η καλύτερη ταινία των τελευταίων χρόνων, από τον πιο ταλαντούχο δημιουργό εν ζωή. Είτε δηλώνετε ερωτευμένοι είτε όχι, μάλλον δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά από μια ταινία που μιλά ξεκάθαρα όσο καμία για την ολοκληρωτική αγάπη.

Toy Story 3

Μάλλον το έχετε ήδη διαπιστώσει και ιδίοις όμασι, αλλά οι πιο feel good ταινίες των τελευταίων χρόνων ήταν τα animation. Πάρτε ποπ κόρν, καλέσετε φίλους και πιστέψτε με, ούτε που θα θυμηθείτε πως στην κουζίνα δεν υπάρχουν πια μελομακάρονα.

Dancer in the Dark
Μια από τις καλύτερες ταινίες της εικοσαετίας. Υπόσχεται να σας σοκάρει. Υπόσχεται να σας χτυπήσει αλύπητα. Υπόσχεται να σας κάνει να δακρύσετε. Και αν ο Τρίερ σας πέφτει ενίοτε βαρύς, αν δεν το έχετε ακόμη απολαύσει χάνετε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία.

The holiday

Αλλάζοντας εντελώς κλίμα επιστρέφω σε μια ρομαντική κομεντί που με τη χριστουγεννιάτικη της διάθεση θα σας πείσει πως όλα είναι δυνατά αρκεί να το πιστέψεις. Ε, και να κουνήσεις και λίγο το μικρό σου δαχτυλάκι.

Ο πρωτάρης

Και για να κλείσω τη λίστα έχω να αφιερώσω μια ταινία σε όλους εσάς που ενώ θα έπρεπε να σκέφτεστε το μέλλον σας και να καταστρώνετε μεγαλεπήβολα σχέδια για το πώς θα κατακτήσετε τον κόσμο απολαμβάνετε τη θέα από το κρεβάτι στο ταβάνι και αναλώνεστε σε ενίοτε μη παραγωγικές δραστηριότητες. Δείτε το και θα με θυμηθείτε.

Και τελειώνοντας τη λίστα, έχω να πω πως σίγουρα θα σας λείψουν τα μελομακάρονα και τα ξενύχτια. Μάλλον θα ξεπεράσετε γρήγορα την έλλειψη χριστουγεννιάτικων δέντρων σε κάθε γωνία και τα φωτάκια στο μπαλκόνι του γείτονα που σας απειλούν με τύφλωση.

Και ελπίζω η λίστα μου να σας χαρίσει μερικά ευχάριστα ζεστά βράδια στον καναπέ μέχρι να ανακάμψουν τα οικονομικά, να αποτοξινωθείτε αργά αργά από ποτά, τσιγάρα και κάθε είδους γιορτινές καταχρήσεις. Και μην αργήσετε να αποτοξινωθείτε, η Ελλάδα τη νύχτα δε σταματά ποτέ να έχει κάτι να δώσει σε όλους μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
45'
1 - 2
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
45'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
3'
63 - 63
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1