Μια συνταγή για μια υπέροχη βασιλόπιτα με γλάσο ζάχαρης. Στολίστε τη με χριστουγεννιάτικα στολίδια και απολαύστε μια υπέροχη γευστικά και οπτικά βασιλόπιτα.
Μια συνταγή για μια υπέροχη βασιλόπιτα με γλάσο ζάχαρης. Στολίστε τη με χριστουγεννιάτικα στολίδια και απολαύστε μια υπέροχη γευστικά και οπτικά βασιλόπιτα.
Υλικά συνταγής
- Για τη βασιλόπιτα:
- 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 375 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 6 αυγά [χωριστά οι κρόκοι με τα ασπράδια]
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. κοφτό εκχύλισμα βανίλιας
- Για το γλάσο:
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. ζεστό νερό
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βασιλόπιτα: Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια με μίξερ με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν μια πηχτή μαρέγκα.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 20′ περίπου μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες και αφράτο σαν σαντιγί. Προσθέτετε σταδιακά έναν έναν τους κρόκους. Ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σταματάτε το μίξερ και αρχίζετε να ρίχνετε στο μείγμα σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι και τη χτυπημένη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια μαρίζ με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το αλεύρι και η μαρέγκα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32 εκ. περίπου και ψήνετε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο. Μόλις βάλετε στο φούρνο τη βασιλόπιτα κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 175-180 βαθμούς για 50-60 λεπτά [κάντε πείραμα με ξυλάκι από καλαμάκι ή μαχαίρι, τρυπώντας στη βασιλόπιτα. Αν βγει στεγνό η βασιλόπιτα είναι έτοιμη]. Τη βγάζετε από το φούρνο βάζετε μέσα το φλουρί και μετά την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και την αφήνετε να κρυώσει.
- Για το γλάσο: Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο γυαλιστερό μείγμα. Άν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα ζεστό νερό για να έχετε μια λεπτή κρέμα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας καλύπτετε τη κρύα βασιλόπιτα με το γλάσο γαρνίροντάς το με τον αριθμό του έτους και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια αρεσκείας σας. Καλή Χρονιά…
Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπάλληλοι γραφείου
Πλήρης Απασχόληση
05-03-2024
Ταύρος
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
15-02-2024
Νέα Σμύρνη
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..