Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Άμεση εφαρμογή της απόφασης Συγκλήτου για εργατικό ατύχημα

εκπαεμπ

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δ.Σ των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, την Παρασκευή 11/12, έγινε μαζική παρέμβαση με φοιτητές στη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Εκτός ημερησίας διάταξης, επιβλήθηκε η συζήτηση για το εργατικό ατύχημα του συναδέλφου μας που εργάζεται στο Ταριχευτήριο του Ανατομείου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Παρά τη συνεχή αποποίηση των ευθυνών τους από τους υπεύθυνους, αποκαλύφθηκε ότι γνώριζαν την κατάσταση και παρ’ όλα αυτά όχι μόνο δεν τη βελτίωναν, αλλά και επέβαλαν το ταριχευτήριο να λειτουργεί υπό τις συνθήκες που είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια.

Μετά και τις συγκροτημένες προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους εργαζόμενους για πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών εργασίας και αναδρομική αναγνώριση των οφειλόμενων στον εργαζόμενο (που με απόφασή της η Σύγκλητος από το 2007, είχε αποδεχθεί την εξομοίωσή του μισθολογικά και εργασιακά με το εργασιακό καθεστώς των εργαζόμενων ΕΤΕΠ), εν τέλει η Σύγκλητος αποφάσισε μεταξύ άλλων τα εξής:

– Να υποβληθεί δελτίο αναφοράς εργατικού ατυχήματος από το ΕΚΠΑ

– Να κλείσει άμεσα το Ταριχευτήριο και ν’ αρχίσουν εργασίες επισκευής του, προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργία του με συνθήκες που διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτό

– Να αναληφθούν από το ΕΚΠΑ τα έξοδα που θα προκύψουν κατά την θεραπεία του συνάδελφου και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών που έχει υποστεί

– Να προκηρυχθεί θέση ΕΤΕΠ στο Ταριχευτήριο

– Να  λυθεί άμεσα το πρόβλημα της σύμβασης του εργαζόμενου και της μισθοδοσίας του, που για το Νοέμβριο εκκρεμεί ακόμη

– Να συνεχισθεί ακώλυτα η μισθοδοσία του για όλο το διάστημα που επιβάλλεται τόσο από τη θεραπεία του όσο και από τις εργασίες επισκευής του Εργαστήριου

– Να ληφθεί μέριμνα για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας του ΕΚΠΑ

– Να προσληφθεί Τεχνικός Ασφάλειας και Γιατρός Εργασίας στο ΕΚΠΑ

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ υλοποίηση της απόφασης της Συγκλήτου.

Είναι σαφές ότι η υποχρηματοδότηση οδηγεί στη συνεχή επιδείνωση των συνθηκών εργασίας μας. Ωστόσο, ακόμα και πριν τις περικοπές, καμιά βελτίωση δεν έγινε στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Αντίθετα, φαίνεται ότι αυτές είναι σταθερό πεδίο περικοπών.

Το “πλεονάζον” χρήμα, και εν μέσω υποχρηματοδότησης, δαπανάται σε πολυτελείς ανακαινίσεις γραφείων και διαδρόμων, “υπερωρίες” ημέτερων, κ.α., ποσά που θα αρκούσαν και θα περίσσευαν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και αμοιβής για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς εργολαβίες και ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;