ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ΑμεΑ και πολύτεκνων

ΟΑΕΔ

Η ανάρτηση έγινε στο site του Οργανισμού (www.oaed.gr), ανά κατηγορία προστασίας και εκπαίδευσης των δικαιούχων. Από σήμερα, 10 Δεκεμβρίου 2015 έως και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι που συμπεριλήφθηκαν στον πίνακα βαθμολόγησης και μοριοδοτήθηκαν, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι πίνακες που αναρτήθηκαν είναι εκείνοι που συντάχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ μετά την υποβολή αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων των δικαιούχων προστατευόμενων του σχετικού νόμου, δηλαδή  ατόμων με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνων, τέκνων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, τέκνων αναπήρων, τρίτεκνων κλπ.
Πέραν των πινάκων βαθμολόγησης στο site του Οργανισμού αναρτήθηκαν και οι πίνακες με τις αιτήσεις όσων εξαιρούνται από τη διαδικασία της μοριοδότησης.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό, εισάγονται αντικειμενικά κριτήρια επιλογής των υποψηφίων και καθορίζονται τα ποσοστά κατανομής των προσφερόμενων θέσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος αυτός υποχρεώνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους φορείς του Δημοσίου τομέα, καθώς και θυγατρικές τους εταιρίες, εφόσον απασχολούν προσωπικό πάνω από 50 άτομα, να προσλαμβάνουν με ποσοστό 8% επί του συνόλου τα άτομα των παρακάτω κατηγοριών.

*Πολύτεκνοι γονείς με τέσσερα τέκνα και άνω.
*Ένα από τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας (εφόσον έχει τέσσερα ζώντα τέκνα το λιγότερο).
*Ο επιζών ή ο άγαμος γονέας τριών ανήλικων τέκνων τουλάχιστον.
*Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, που έχουν περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση, εξαιτίας οποιασδήποτε χρόνιας σωματικής ή πνευματικής ή ψυχικής πάθησης ή βλάβης.
*Άτομα που έχουν τέκνο ή αδελφό ή σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών προβλημάτων.
*Άτομα που έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση σύμφωνα με το νόμο 1285/82.
*Τέκνα αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
*Μέλη αντάρτικων ομάδων που έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, εφόσον έχουν τουλάχιστον δωδεκάμηνη ευδόκιμη και βεβαιωμένη από τις αρμόδιες επιτροπές υπηρεσία στις μονάδες αυτές.
*Τέκνα των μελών αντάρτικών ομάδων.
*Ο επιζών σύζυγος και ο επιζών γονέας προσώπων που εκτελέστηκαν ή πέθαναν από τραύματα ή κακουχίες εξαιτίας της συμμετοχής τους στην αντιδικτατορική αντίσταση κατά της χούντας των συνταγματαρχών (από 21.4.1967 έως 24.7.1974).
*Οι ανάπηροι και οι τραυματίες πολέμου ή πολεμικών γεγονότων, όσοι κατέστησαν ανίκανοι από τις κακουχίες της στράτευσης, εφόσον υπηρέτησαν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα Σώματα Ασφαλείας και στα τέκνα τους, τα θύματα πολέμου ή οι ανάπηροι πολέμου άμαχου πληθυσμού και τα τέκνα τους, οι ανάπηροι ειρηνικής περιόδου και τα τέκνα τους. Επίσης, τα τέκνα και ο επιζών σύζυγος των προσώπων που φονεύθηκαν ή εξαφανίστηκαν στα πολεμικά γεγονότα της Κύπρου, των ετών 1964, 1967 και 1974,

Τα ανωτέρω άτομα για να τύχουν της προστασίας που τους παρέχει ο νόμος πρέπει να είναι ηλικίας από 21 έως 45 ετών. Εξαιρούνται της προστασίας όσοι από αυτά τα άτομα είναι συνταξιούχοι με σύνταξη πάνω από το κατώτατο όριο σύνταξης του ΙΚΑ και ακόμη όσοι έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και οι πρωταίτιοι του πραξικοπήματος ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης της Κύπρου το 1974.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;