6 τρόποι για να φτιάξετε την διάθεσή σας!
Έξι χρήσιμες συμβουλές για την βελτίωση της ψυχολογικής σας κατάστασης.

καλή διάθεση

Μήπως τον τελευταίο καιρό δεν είστε και στα καλύτερά σας; Αν ναι, τότε μη χάνετε άλλο χρόνο και αρχίστε να εφαρμόζετε τα όσα παρατίθενται εν συνεχεία, για να δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο άμεσα!

1. Χορέψτε και λίγο

Μπορεί να σας ακούγεται λες και είναι βγαλμένο από κάποιο μιούζικαλ αλλά σύμφωνα με το Psychology Today, ξεσπώντας σε ένα αυθόρμητο χορευτικό όχι μόνο σας φτιάχνει την διάθεση επί τόπου αλλά σας βοηθάει και να βελτιώσετε τα κοινωνικά σας προσόντα. Ο χορός είναι μία φυσική δραστηριότητα που όχι μόνο σας βοηθάει επειδή αποτελεί μία δραστηριότητα που σας φτιάχνει την διάθεση, αλλά επειδή απαιτεί τρομερή συγκέντρωση και συνεπώς έχει συγκριθεί ακόμα και με τον διαλογισμό.

2. Ανάψτε τα φώτα

Για τους ανθρώπους που τους κρύους μήνες τείνουν να είναι πιο θλιμμένοι, η θεραπεία φωτός είναι πολύ καλή για να διατηρήσετε την διάθεση σας σε καλά επίπεδα. Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο “JAMA Psychiatry”, κατέληξε πως η θεραπεία με δυνατά φώτα είναι αποτελεσματική στο να μειώνει τα επίπεδα κατάθλιψης σε άτομα που επηρεάζονται από τις εποχές ή ακόμα και σε άτομα που νιώθουν θλιμμένοι γενικότερα.

3. Ωραίες μυρωδιές

Η όσφρηση είναι μία πανίσχυρη αίσθηση η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να έρθουμε επαφή με τα συναισθήματά μας. Η αρωματοθεραπεία είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να κρατήσουμε την διάθεση μας ανεβασμένη, σύμφωνα με το Prevention, οπότε την επόμενη φορά που δεν θα νιώθετε καλά μπορείτε να μυρίσετε έλαια κίτρου ή ακόμα και λεβάντας που σίγουρα θα σας ηρεμήσουν.

4. Να κρατάτε Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης

«Ένα από τα πιο αποδεδειγμένα εργαλεία της θετικής ψυχολογίας που λειτουργεί είναι το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης», λέει χαρακτηριστικά ο Kaminowitz. «Όταν γράφεις 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων ενισχύει τις θετικές αναμνήσεις και αυξάνει την θετική επίδραση.» Έρευνες έχουν δείξει ότι κρατώντας ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, έστω και μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις χαρούμενος και αισιόδοξος.

5. Τραγουδήστε

Όπως και με τον χορό, τραγουδώντας ανεβαίνει η διάθεση σας στην στιγμή! «Είτε τραγουδάτε στο αμάξι, είτε τραγουδάτε με ένα φίλο, είτε τραγουδάτε σε μία συναυλία, άμα ασχολείστε ενεργητικά με την μουσική αυτόματα ανεβαίνει και η διάθεση σας», αναφέρει χαρακτηριστικά η μουσική θεραπεύτριά Kat Fulton, MM,MT-BC ,ιδιοκτήτρια του Sound Health Music και ιδρύτρια του MusicTherapyEd.com. Το τραγούδι κατεβάζει τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό, μειώνει το άγχος και βελτιώνει την συνολικότερη υγεία σας.

6. Να γελάτε συχνότερα

Ρίχνοντας ένα καλό γέλιο σας φτιάχνει η διάθεσή σας ακόμα και αν χρειαστεί να το ζορίσετε για να βγει. « Είτε κάτι είναι αστείο, είτε όχι, όταν το κορμί γελάει έχει μία αίσθηση που σε κάνει να νιώθεις καλά και απελευθερώνει ορμόνες παρόμοιες με αυτές που απελευθερώνονται όταν έχουμε το φαινόμενο «runner’s high», που εμπεριέχει ενδορφίνες ντοπαμίνες και σεροτονίνη», τονίζει η προπονήτρια γελαστού yoga Michele Caskey.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;