Μπορεί η προσωπικότητα να επηρεάσει το βάρος μας;
Η συμπεριφορά μας απέναντι στον προγραμματισμό και τους κανόνες έχει εξίσου σημαντικό αντίκτυπο στη διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους.

δίαιτα

Έχει συμβεί στους περισσότερους: χάνουμε μερικά κιλά και αμέσως αισθανόμαστε υπέροχα. Μετά από λίγο όμως τα ξαναπαίρνουμε. Ποιο είναι το μυστικό να διατηρήσουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα; Έχουμε να σας πούμε λοιπόν, ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τη διατροφή και την άσκηση. Η συμπεριφορά μας απέναντι στον προγραμματισμό και τους κανόνες έχει εξίσου σημαντικό αντίκτυπο στη διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “The Journal of Consumer Affairs”, κάποιοι προτιμούν να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες για να αδυνατίσουν, ενώ άλλοι προτιμούν τις πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμόσουν εύκολα.

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα βάσει συνεντεύξεων που πήραν από ένα σύνολο γυναικών.

Τα άτομα που δίνουν προτεραιότητα στις αυστηρές διαιτητικές αρχές καταφέρνουν να εντάξουν ένα σωστό προγραμματισμό στο πολυάσχολο πρόγραμμά τους. Από την άλλη, όσοι βλέπουν τη δίαιτα ως τρόπο ζωής προτιμούν τις απλές καθημερινές συμβουλές.

Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στη δίαιτα, δηλώνουν οι ειδικοί. Όπως κάθε φαινόμενο που σχετίζεται με την υγεία, έτσι και στη δίαιτα αλληλεπιδρούν βιολογικοί, ψυχολογικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Κάθε άνθρωπος λοιπόν, πρέπει να προσαρμόζει τη δίαιτα που θα ακολουθήσει στις προσωπικές του ανάγκες και προτιμήσεις. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;