ΟΠΑ: Νέος πρύτανης ο Μανόλης Γιακουμάκης
Ο καθηγητής Μανόλης Γιακουμάκης εξελέγη νέος Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΟΠΑ

Σπουδάζεις στο ΟΠΑ; Κάνε LIKE στο Φοιτητές ΟΠΑ για να μαθαίνεις όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!
Ο καθηγητής Μανόλης Γιακουμάκης εξελέγη νέος Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Γιακουμάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος κι έλαβε 122 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 30 λευκά ψηφοδέλτια.

Ποιος είναι ο Μανόλης Γιακουμάκης

Ο Μανόλης Γιακουμάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι Καθηγητής Τεχνολογίας Λογισμικού στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1990 – ) και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2011- ) του Πανεπιστημίου. Έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (1981) και Διδακτορικό Μηχανικού Υπολογιστών (1988) από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Έχει διδάξει τα μαθήματα της Τεχνολογίας Λογισμικού σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και τα μαθήματα Γλωσσών προγραμματισμού και Ρύθμισης της αγοράς Ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους με κριτές, μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει διατελέσει κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, έχει θητεύσει σε υψηλές διοικητικές θέσεις, όπως, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) (2000-2005), Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (1998-2000), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΣΥΠ ΑΕ (1995-1997), Προϊστάμενος Τομέα Πληροφορικής της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) (1988-1990).

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται σε θέματα: Τεχνολογίας Λογισμικού, Βιοϊατρικών εφαρμογών, Ρύθμισης και Ανταγωνισμού της αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Πολιτικές Επικοινωνιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;