ΤΕΙ Κρήτης - Ιεράπετρα: Επιμένουν για συνέχιση λειτουργίας στο τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

ΤΕΙ-Ιεράπετρας

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας cretalive.gr, τις εγκαταστάσεις του παραρτήματος του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τη λειτουργία του Τμήματος.

Κατά την επίσκεψη του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με καθηγητές και εργαζομένους όσο και με τους εναπομείναντες φοιτητές και να ενημερωθεί για το ισχύον καθεστώς σπουδών που ακολουθείται. Παράλληλα είχε την δυνατότητα να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του Τμήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις υποδομές και τις δυνατότητες που έχει αναπτύξει το Τμήμα αυτό από την Ιεράπετρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση, ήδη υπάρχουν μαθήματα που έχουν ξεκινήσει να διδάσκονται στο παράρτημα του ΤΕΙ Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο, ενώ επίκειται το οριστικό κλείσιμο του Τμήματος από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

«Το γεγονός αυτό βρίσκει αντίθετη σύσσωμη την κοινωνία του Δήμου Ιεράπετρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαντζακης «τη στιγμή μάλιστα που μιλάμε για την κατάργηση ενός καθ’ όλα οργανωμένου και εξοπλισμένου Τμήματος με υψηλά μάλιστα ποσοστά προτίμησης από μέρους των φοιτητών».

«Υποστηρίζοντας τη συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στην πόλη μας, ως Δημοτική Αρχή», τόνισε, «από την πρώτη στιγμή προβήκαμε στην σύσταση της Επιτροπής Στήριξης του ΤΕΙ στην οποία μάλιστα εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς και οι παραγωγικές τάξεις της Ιεράπετρας και συμμετέχουν εξαίρετοι συντοπίτες μας πανεπιστημιακοί. Είναι γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες επισκέψεις τόσο στη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο όσο και στο Υπουργείο Παιδείας, όπου μάλιστα εκφράστηκε και η θέληση μας να υποστηρίξουμε και εμπράκτως την λειτουργία του Τμήματος».

«Δυστυχώς οι τρέχουσες εξελίξεις μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τελικά για τα αιτία αυτής της έκβασης. Το Σχέδιο Αθηνά ή Σχέδιο Σκοπιμοτήτων εις βάρος της Ιεράπετρας είναι αυτό που επιβάλλει το οριστικό κλείσιμο τη στιγμή που τα άλλα παραρτήματα στο νομό μας συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους με αλλαγές ίσως στα υπάρχοντα τμήματα; Γιατί άραγε επιλέχθηκε  το παράρτημα της Ιεράπετρας να οδεύσει προς κατάργηση και κλείσιμο, δίνοντας έτσι τέλος στην ύπαρξη του ΤΕΙ στην Ιεράπετρα, αφού  καμία από τις εξαγγελίες για λειτουργεία νέου τμήματος μετά και την υπό τύπον ίδρυσή του στο ΦΕΚ δεν υλοποιείται;

«Πρόκειται για αναπάντητα ερωτήματα», τόνισε ο Δήμαρχος «που κάποια στιγμή θα πρέπει υπεύθυνα από τους αρμοδίους να απαντηθούν, δίνοντας εξηγήσεις στους πολίτες της Ιεράπετρας. Τις προηγούμενες ημέρες ενημέρωσα και τον κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Μ. Θραψανιώτη για το εν λόγω θέμα κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο γραφείο μου.  Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Στήριξης του ΤΕΙ με αφορμή τις εξελίξεις». «Το σίγουρο είναι όμως», όπως τόνισε, «ότι θα πρέπει από κοινού ως κοινωνία να συνεχίσουμε να καταβάλουμε ένα μεγάλο αγώνα διεκδικώντας όλα όσα ανήκουν σε ένα καθ’ όλα παραγωγικό τόπο που στηρίζεται στην δύναμη των ανθρώπων του, όπως η Ιεράπετρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;