Αρχιτεκτονική ΑΠΘ: Αυξήθηκαν οι φοιτητές... Μειώθηκαν οι καθηγητές!
Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του τμήματος!

ΑΠΘ

Είσαι φοιτητής στο ΑΠΘ; Κάνε LIKE στο Φοιτητές ΑΠΘ για να είσαι πάντα ενημερωμένος σχετικά με τα φοιτητικά νέα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!

Ο πρόεδρος του τμήματος Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ κ. Νίκος Καλογήρου αποκάλυψε στον Alpha 96,5, πως από τους 100 καθηγητές που υπήρχανε στο τμήμα, μειώθηκαν στους 37.

Ο κ. Καλογήρου αναφέρει:

«Υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις και δεν έχουμε καθόλου νέες προσλήψεις. Επίσης το πρόβλημα επιδεινώνεται επειδή έχουν αυξηθεί υπέρμετρα οι φοιτητές».

«Έχουμε αυξήσει πάρα πολύ τις ώρες και έχουμε αλλάξει το πρόγραμμά μας και δουλεύουμε με πολύ εντατικούς ρυθμούς γιατί προφανώς δε θέλουμε τη Σχολή μας να υποβαθμιστεί.

Και ενώ δικαιωθήκαμε και δικαστικά για τους υπεράριθμους φοιτητές πέρυσι, φέτος επανήλθαν και στο πλαίσιο των αναγκών της εξυπηρέτησης των γονιών και των φοιτητών, τους δεχτήκαμε.

«Άλλά πραγματικά έχουμε ξεπεράσει τα όρια. Ζητούμε την εύλογη βοήθεια»

Επίσης εξηγεί πως η σχολή Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ πρόκειται για ένα τμήμα με μειωμένο προϋπολογισμό, κενά καθηγητών και διπλάσιους φοιτητές λόγω των μεταγραφών.

Τέλος δηλώνει ο ίδιος:

«Εμείς ζητάμε 80 φοιτητές που είναι και ένας αριθμός τον οποίο μπορούμε να εκπαιδεύσουμε»

ενώ διευκρινίζει ότι ήδη έχουν σταλεί 120 φοιτητές, ενώ με τη διαδικασία των μεταγραφών εκτιμάται ότι οι φοιτητές θα αυξηθούν στους 200 μέχρι τα Χριστούγεννα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;