Μια ταινία που αξίζει να δεις σε 3D μιας και περιλαμβάνει σκηνές που "κόβουν την ανάσα"! Διαθέτει "καλοκουρδισμένη" πλοκή, στρωτές ερμηνείες και σκηνοθετική αρτιότητα!

Κριτική της ταινίας

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του 1974. Πρόκειται για μια πολύ άρτια ταινία, τόσο σεναριακά κι ερμηνευτικά, όσο και σκηνοθετικά. Βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός ονειροπόλου και παράτολμου, 25 χρονου, Γάλλου σχοινοβάτη, του Philippe Petit, ο οποίος περπάτησε για 45 λεπτά, κάνοντας οκτώ διαδρομές πέρα-δώθε, σ’ ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center, 411 μέτρα από το έδαφος, χωρίς την άδεια του Δήμου ή οποιασδήποτε αρχής. Το σχέδιό του ήταν ριψοκίνδυνο, παράνομο, αλλά πρακτικά δεν έβλαπτε κάποιον. Έθετε σε κίνδυνο αποκλειστικά και μόνο τη ζωή του Petit. Για την υλοποίηση του σχεδίου του, βρήκε σταδιακά και “συνεργούς”, με τους οποίους βλέπουμε καθ όλη τη διάρκεια της ταινίας τις σχέσεις που αναπτύσσει με το καθένα τους, τις προδοσίες, και τις διαφωνίες. Δημιουργείται έτσι μια εντελώς ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων από όλο τον κόσμο, με έναν ταλαντούχο κι εξίσου “strange” ως περσόνα μέντορα (Ben Kingsley) με ένα θεότρελο σχέδιο!

Το όλο story έχει μια εξαιρετικά “καλοκουρδισμένη” πλοκή, με τα απαραίτητα flash-backs της, που τεκμηριώνουν τις μετέπειτα συμπεριφορές και αντιδράσεις του πρωταγωνιστή, και τα οποία έχουν προσεχθεί επιμελώς από σκηνοθετικής πλευράς, καθώς διαθέτουν το απαραίτητο ασπρόμαυρο effect, που τους προσδίδει ατμοσφαιρικότητα, κι -ενίοτε- ρομαντισμό.

Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση στο background από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή προσθέτει θεατρικότητα και αμεσότητα στη ταινία, και την κάνει ταυτόχρονα πιο εύληπτη από το κοινό.

Ανήκει στις ταινίες που αξίζει 100% να τη δεις σε 3D γιατί είναι από την αρχή μέχρι το τέλος γυρισμένη για να εξυπηρετεί αυτό το σκοπό. Ειδικότερα στο δεύτερο μέρος της, όπου βλέπεις τον Petit να πραγματοποιεί το -μεγαλόπνοο- περίπατό του πάνω στο σκοινί στο τεράστιο κενό ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους, μέσα από την οπτική γωνία των δικών του ματιών, πράγμα αφενός μεν πρωτόγνωρο, κι αφετέρου δε τρομερά εντυπωσιακό ως εικόνα. Εικόνες που καθηλώνουν το θεατή και που τον κάνουν να αγωνιά μέχρι το τέλος.

Όσον αφορά το cast, ξεχωρίζει ο πρωταγωνιστής του, ο Joseph Gordon-Levitt που ερμηνεύει το ρόλο του με υψηλή δεξιοτεχνία και απαράμιλλη πειστικότητα.

Διάρκεια: 123’

Από τις 8 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D

Συντελεστές
Σκηνοθεσία:
Robert Zemeckis
Σενάριο (βασισμένο στα απομνημονεύματα του Philippe Petit με τίτλο To Reach the Clouds): Robert Zemeckis, Christopher Browne
Παίζουν: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, James Badge Dale, Ben Schwartz, Steve Valentine
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Dariusz Wolski, ASC
Μοντάζ: Jeremiah O’Driscoll

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;