Φτιάξε μόνος σου σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου
Μια εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή!

The-easiest-Chocolate-and-Biscuit-Cake-Mosaiko-Tourta-21-1024x609

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου για τους λάτρειςτης σοκολάτας και όχι μόνο.

Ένα γλυκό που λατρέψουν σίγουρα οι μικροί μας φίλοι και θα γίνει το αγαπημένο επιδόρπιο των μεγάλων.

Υλικά συνταγής

  • Για το μπισκοτογλυκό:
  • 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά
  • 80 γρ. σκόνη κακάο
  • 60 γρ. κονιάκ [*]
  • 1 καψουλίτσα σκόνη βανίλιας
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 50 γρ. κουβερτούρα σε φλύδες για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το μπισκοτογλυκό: Σε ένα κατσαρόλι λιώνετε τη μαργαρίνη και μόλις λιώσει κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αβγά, την ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, τη βανίλια, 1/3 της ποσότητας του κονιάκ και ανακατεύετε καλά. μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε μια λεία αφράτη κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Βάζετε σε μια πιατέλα ένα στρογγυλό τσέρκι 24 εκ. περίπου ή αν δεν έχετε τσέρκι βάλτε σε αντίστοιχο ταψάκι λαδόχαρτο [για να ξεφορμάρετε εύκολα] και στρώστε το καλά στη βάση και στα τοιχώματα.
  3. Στο ταψάκι βάζετε σε στρώσεις, πρώτα τα μπισκότα στη βάση, αν δεν καλύπτεται πλήρως η βάση σπάστε μερικά μπισκότα και καλύψτε, ραντίζετε με ένα πινέλο τα μπισκότα με λίγο κονιάκ και καλύπτετε τα μπισκότα με μια στρώση σοκολατένια κρέμας και τη στρώνετε με σπάτουλα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι με μπισκότα. [Αν θέλετε να είναι μαλακά τα μπισκότα ραντίστε τα και με λίγο νερό]. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώνει.
  4. Για το γλάσο σοκολάτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος. Μόλις η κρέμα γάλακτος έλθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα λείο και γυαλιστερό.
  5. Ρίξτε πάνω από το μπισκοτογλυκό μια λεπτή στρώση γλάσου σοκολάτας και στρώστε τη με μια σπάτουλα ώστε να καλυφθούν καλά τα μπισκότα. Το υπόλοιπο γλάσο σοκολάτας το κρατάτε για να γαρνίρετε το γλυκό όταν το σερβίρετε. [**]
  6. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και κρατείστε το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Για να σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από το ταψί το αλείφετε γύρω-γύρω με τη βοήθεια ενός πινέλου με λίγο γλάσο σοκολάτας και τοποθετείτε όρθια μερικά ολόκληρα μπισκότα πτι μπερ. Σπάστε 2-3 μπισκότα και γαρνίρετε στη κορυφή, κόψτε με ένα μαχαίρι φλύδες σοκολάτας και γαρνίρετε με αυτές και ζάχαρη άχνη. Κόβετε και σερβίρετε τα κομμάτια, περιχύνοντάς τα με γλάσο σοκολάτας.

[*] Αν σερβίρετε σε μικρά παιδιά αντικαταστείστε τα 60 ml κονιάκ με 3-4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού.

[**] Αν προτιμάτε περιχύστε με όλο το γλάσο το γλυκό χωρίς να κρατήσετε για γαρνίρισμα. Σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιείστε 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και 150ml κρέμα γάλακτος.

The-easiest-Chocolate-and-Biscuits-Cake-Mosaiko-Tourta-1024x605-638x350

Για περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;