Υπουργείο Παιδείας: Αλλάζει όνομα! Ποιος είναι ο επικρατέστερος υπουργός;
Αλλαγές έρχονται στο Υπουργείο Παιδείας.

ypourgeio-paideias1-600x385

Αλλαγές έρχονται στο Υπουργείο Παιδείας.

Είδαμε νωρίτερα πως αλλάζει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα για το χώρο της παιδείας.

Πάμε να δούμε τις θεσμικές αλλαγές στις οποίες προχωράει.

Αρχικά το Υπουργείο μετονομάζεται.

Από Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που δείχνει τη γενικότερη τάση της κυβέρνησης για μεγαλύτερη ανάδειξη της έρευνας στα Πανεπιστήμια.

Στη συνέχεια το όνομα του Υπουργού.

Αναμένεται να απομακρυνθεί ο Αριστείδης Μπαλτάς. Ως επικρατέστερος για τη θέση του θεωρείται ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου, πέμπτος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συζήτηση έχει μπει και το όνομα του Κώστα Δουζίνα.

Βιογραφικό

Ο Κώστας Γαβρόγλου είναι Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε φυσική και ιστορία των επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ως επισκέπτης καθηγητής δίδαξε στα Πανεπιστήμια της Βοστόνης, του Χάρβαρντ, της Πενσυλβάνια, του Κέιμπριτζ και του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την ιστορία της φυσικής και της χημείας από τις αρχές του 19ου έως τα μέσα του 20ού αιώνα. Είναι μέλος συντακτικών επιτροπών διαφόρων ξενόγλωσσων περιοδικών ιστορίας των επιστημών, καθώς και του ελληνικού περιοδικού «Νεύσις», όπως επίσης και πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;