Θρίλερ στην Λακωνία!
Υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς από την πυρκαγιά.

φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε ένα καναντέρ που συμμετείχε στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Λακωνία. Οι αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι έπεσε διαψεύστηκαν. Οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους.

Επικίνδυνες, όμως, διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά, αφού καίει ανεξέλεγκτη και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή της. Η πυρκαγιά έχει περικυκλώσει τη Νεάπολη Βοιών, ενώ εγκλωβισμένα άτομα βρίσκονται σε παραλία του Αγ. Νικολάου.

Νωρίτερα, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του από ανακοπή, ενώ ένας ακόμα είναι νεκρός, πιθανόν από αναθυμιάσεις.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Άγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι. Η ίδια ανέφερε ότι μεγάλο πρόβλημα σημειώνεται στον Άγιο Νικόλαο, όπου οι φλόγες έχουν μπει μέσα στο χωριό και υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα. Επιπλέον, σημείωσε ότι έχει καεί άγνωστος αριθμός σπιτιών στην είσοδο του χωριού Λάχι και τρεις οικίες στο Φαρακλό. Στην περιοχή υπάρχει πολύ μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο, αλλά το έργο τους γίνεται δύσκολο γιατί οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί.

Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμβάλλουν πολίτες της περιοχής με ψεκαστικά και βυτιοφόρα, καθώς και ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αεροπλάνα λόγω των ανέμων ήταν δύσκολο να επιχειρήσουν, ενώ τα ελικόπτερα λόγω του μεγάλου κυματισμού πηγαίνουν και παίρνουν νερό από τον όρμο της Πλύτρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;