Πιστοποίηση ΙΕΚ: Δείτε τι αλλάζει!
Στις προφορικές εξετάσεις Θεωρητικού Μέρους, θα ισχύσουν τα εξής

pistopoihmena kolegia

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς στις προφορικές εξετάσεις Θεωρητικού Μέρους, θα ισχύσουν τα εξής:

Η προφορική εξέταση γίνεται υπό μορφή μικροδιδασκαλίας για τη διαπίστωση των γνώσεων του υποψηφίου και της δυνατότητας μεταδοτικότητάς του, δηλαδή της ικανότητας του να μεταδίδει σε μελλοντικούς υποψήφιους οδηγούς − εκπαιδευόμενους του τις γνώσεις του στο αντικείμενο της Μηχανολογίας των Μηχανοκίνητων Οχημάτων, της Τεχνικής Οδήγησης, της Τεχνικής Διδασκαλίας, της Προστασίας Περιβάλλοντος και της Εξοικονόμηση Ενέργειας, τις Α ́ Βοήθειες των Οδικών ατυχημάτων και τα Συστήματα και τις Μεθόδους Ενεργητικής και Παθητικής Ασφάλειας.

Για την προφορική εξέταση εφαρμόζεται κατ’ αναλογία, κατά το μέρος που δεν ρυθμίζεται στο παρόν Κεφάλαιο, η διαδικασία του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων των υπολοίπων ειδικοτήτων Ι.Ε.Κ., όπως καθορίζεται στο άρθρο 21 του Κεφαλαίου Β ́ της παρούσας απόφασης.

Η προφορική εξέταση διαρκεί τρεις (3) ώρες. Κάθε εξεταστής αξιολογεί τις απαντήσεις του υποψηφίου με τη βαθμολόγια του στην κλίμακα από ένα έως είκοσι (01 − 20).

Η βαθμολόγηση γίνεται με ακέραιο βαθμό. Εάν μετά τη διαίρεση του αθροίσματος των βαθμών των τριών (3) εξεταστών προκύπτει δεκαδικός αριθμός, ο βαθμός αυτός στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι > 0.5) ή προηγούμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι < 0.5) ακέραιο βαθμό.

Επιτυχών στην προφορική εξέταση θεωρείται αυτός που βαθμολογήθηκε κατά μέσο όρο με βαθμό δέκα (10) έως και είκοσι (20), οπότε χαρακτηρίζεται αντίστοιχα «ΕΠΙΤΥΧΩΝ», άλλως χαρακτηρίζεται ως «ΑΠΟΤΥΧΩΝ».».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;