Υποτροφίες 2015 σε γιατρούς για έρευνες σχετικά με τον Διαβήτη
Αιτήσεις έως 1 Σεπτεμβρίου 2015

υποτροφίες

Υποτροφίες 2015 ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον Διαβήτη χορηγεί για την περίοδο 2014-2017, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Μελέτη του Διαβήτη (EFSD) και η Lilly.

Αιτήσεις για βασικές ή κλινικές έρευνες μπορούν να κατατεθούν και από Έλληνες επιστήμονες έως την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.europeandiabetesfoundation.org.

Επιπλέον, οι EFSD, JDRF και Lilly Diabetes έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με στόχο την παροχή βασικής χρηματοδότησης της βιοϊατρικής και κλινικής έρευνας, ώστε να προάγουν την πρακτική εφαρμογή της επιστημονικής έρευνας στο Διαβήτη Τύπου Ι.

Η έρευνα θα υποστηρίζεται μέσω της απονομής επιχορηγήσεων, ύψους έως και 100.000 ευρώ η κάθε μία, για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους, ανάλογα με τις ανάγκες του έργου. Ενθαρρύνονται ωστόσο να υποβάλουν αίτηση ακόμα και συμμετέχοντες σε μεγαλύτερα ερευνητικά προγράμματα που έχουν ανάγκη υψηλότερης χρηματοδότησης.

Η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η 1η Ιουλίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκεφτούν το σύνδεσμο http://www.europeandiabetesfoundation.org/.

Τέλος, στις 9-13 Νοεμβρίου 2015, διοργανώνεται το 22ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD), θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Αυτό το πρακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα προσφερθεί σε 16 εξαίρετους επιστήμονες κάτω των 40 ετών.

Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει μία ενδελεχή παρουσίαση τόσο του θεωρητικού υποβάθρου όσο και των πρακτικών μεθόδων που άπτονται της έρευνας για το Διαβήτη και την παχυσαρκία, με τελικό στόχο την εφαρμογή των νέων αυτών γνώσεων στα εκάστοτε οικεία ιδρύματα των συμμετεχόντων. Το φετινό πρόγραμμα επικεντρώνεται στο μεταβολικό φαινότυπο των ποντικών.

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η 30η Ιουνίου 2015.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, πλήρη επεξήγηση των κριτηρίων επιλογής και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το www.easd.org.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;