15 ταινίες... γκομενοπαγίδες aka πως να την ρίξεις με... ταινία!
Κάποτε ήσουν 18, την κοίταζες με βλέμμα τύπου Χαβιέ Μπαρδέμ (ναι το πίστευες) της έλεγες "θα έρθεις σπίτι μου να δούμε ταινία;" και ξέρεις τι γινόταν;

Breakfast-at-Tiffanys-promo

Κάποτε ήσουν 18, την κοίταζες με βλέμμα τύπου Χαβιέ Μπαρδέμ (ναι το πίστευες) της έλεγες “θα έρθεις σπίτι μου να δούμε ταινία;” και ξέρεις τι γινόταν; Εκείνη ψάρωνε και ερχόταν. Το laptop έπαιζε στο repeat το Notebook, το youtube ‘’This is how you remind me’’ και συ ένιωθες άρχοντας. Και ξέρεις τι γινόταν; Εκείνη ψάρωνε.

Και ξαφνικά μια μέρα ξύπνησες και ήσουν 25 (μη σου πω 26). Τη γνώρισες προχθές- φίλη φίλου-. Είχε ζέστη, ήταν βράδυ, καθόταν απέναντι σου, έβγαλε τη ζακέτα της, έπιασε αργά τα μαλλιά της. Την κοίταζες με την άκρη των ματιών, δεν αντιστάθηκες, σήκωσες του βλέμμα σου. Της χαμογέλασες, σε κοίταξε και ανοιγόκλεισε τα μάτια της. Όπα είπες, όπα όπα ξαναείπες. Τώρα είσαι σίγουρος πως το βλέμμα σου δεν έχει τίποτα από Χαβιέ Μπαρδέμ αλλά στα μάτια σου εκείνη μοιάζει επικίνδυνα με την Πενέλοπε Κρουζ. Της μιλάς, της μιλάς, μιλάτε. Και ναι στα 25 σου δε σε νοιάζει να παίζει κανένα Notebook στο repeat. Και να την ψαρώσεις, ούτε αυτό σε νοιάζει. Ναι ναι τα κεράκια, το delivery και το κρασί ήταν η εύκολη δουλειά.

Η ευαίσθητη

Την είδες γλυκιά και ευσυγκίνητη. Το κόλπο είναι όχι να την πιάσουν τα ζουμιά και να μην μπορείς να τη συνεφέρεις, αλλά να την αγγίξεις. Να την αγγίξεις διακριτικά. Διακριτικά και ήρεμα.
Blue Valentine- Η αποθέωση του ερωτικού δράματος
Οι γέφυρες του Μάντισον- Σ’ έχω βρει και σε χάνω που λέει και η Μποφίλιου
Eternal Sunshine of the Spotless Mind- Η ακατανίκητη δύναμη του έρωτα

Η περπατημένη

Ναι ναι ποτέ δε σου άρεσαν τα ταπεινά χαμομηλάκια ούτε οι γλυκούλες που ζουζουνίζουν συνεχώς. Την ερωτεύτηκες γιατί είναι σέξυ ακόμη και όταν σκουπίζει τον ιδρώτα απ’ το μέτωπο της. Γιατί το βλέμμα της μοιάζει πονηρό ακόμη και όταν τρώει πιτόγυρα. Ναι και τη θέλεις τόσο γιατί το ξέρει.
Blue Velvet- Παράνοια αλλά και μια σκοτεινά σέξυ αύρα
Mulholland Drive- Δύο πανέμορφες πρωταγωνίστριες σε ιστορίες ερωτικής τρέλας
Μάτια ερμητικά κλειστά- Μια ωδή στην ερωτική επιθυμία. Μια ωδή στη θέση που πρέπει ή δεν πρέπει να της παραχωρούμε

Η δυναμική

Είναι αυτή που δεν ψαρώνει με συναισθηματικές <<αηδίες>>. Είναι αυτή που ερωτεύτηκες όχι επειδή έχει σκοπό να σου φέρνει τις παντόφλες μόλις μπεις κουρασμένος απ’ το μεροκάματο, ούτε επειδή θα σου μαγειρεύει κάθε μέρα διαφορετικό φαΐ. Είναι αυτή που σε τρέλανε με τη ζωντάνια, τα όνειρα και την αισιοδοξία της. Είναι αυτό το ανήσυχο πνεύμα που αποφάσισες να δαμάσεις.
Μέσα από τις φλόγες- Αγνά σοκαριστικό, με δύναμη που πίστεψε με θα την παρασύρει
Amores Perros- Θα τη σοκάρεις, ίσως μουδιάσει ολόκληρη, ίσως να μην μπορεί να βγάλει λέξη, ναι ακόμη κι εκείνη
Dead Ringers- Ο έρωτας και ο θάνατος σε ένα τρελό κυνηγητό

Το ταπεινό χαμομηλάκι

Είσαι και συ που την ερωτεύτηκες επειδή το βλέμμα της ήταν στραμμένο προς τα κάτω. Επειδή ένιωθε αμήχανα. Επειδή κοιτούσε νευρικά. Επειδή δεν ήξερε σε ποιόν να μιλήσει. Επειδή δεν ήξερε τι να πει. Επειδή νόμιζε πως δεν είχε τίποτα να πει.
Breakfast at Tiffany’s – Κλασικός έρωτα με φόντο τη Νέα Υόρκη
Θεέ μου τι σου κάναμε;- Ναι ναι το ζητούμενο είναι να γελάσει και να νιώσει άνετα
The apartment- Μια από τις πιο όμορφες και αθώες ερωτικές ιστορίες της 7ης τέχνης

Η σινεφίλ

Τη γνώρισες και στα πρώτα 5 λεπτά σε ρώτησε αν είδες το καινούριο του Godard και αν είδες το Mommy. Και σου φάνηκε απείρως ενθουσιασμένη που λέει μοιράστηκε ένα βραβείο ο Γκοντάρ με το Ντολάν. Δεν κατάλαβες γιατί αυτό την ενθουσίασε, αλλά τη γουστάρεις ρε γαμώτο. Αδιέξοδο, λες. Τα κεράκια και το κρασί δε θα κάνουν δουλειά άμα τα συνδυάσεις με Mission Impossible.
Solyaris- Το καλύτερο sci-fi όλων των εποχών με την υπογραφή ενός Ταρκόφσκι
Οι αρμονίες του Werckmeister- Αν δεν το έχει δει μάλλον θα δηλώνει για πάντα δική σου
Synecdoche, New York – Μια ολόκληρη κοινωνία σε αποδόμηση. Ταινία που με την κατάλληλη ποσότητα κρασιού ξέρει να κάνει ένα βράδυ μαγικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
31'
0 - 2
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
31'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
0'
48 - 46
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;