Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην Βόρεια Κορέα
Εικόνες από την πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου.

Β.Κορέα

Πολλά είναι τα αρνητικά που θα μπορούσε να γράψει κανείς για την πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, που δεν είναι άλλη από τη Βόρεια Κορέα. Τα καλά περιφρουρούμενα σύνορά της, τα υπόγεια καταφύγια, τα πυρηνικά όπλα, οι καθημερινές εκτελέσεις και ο λιμός, είναι μερικές από τις πτυχές αυτού του κράτους, που έχει καλά κρυμμένα τα μυστικά του εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με το BBC, που επιχείρησε να σκιαγραφήσει το προφίλ της χώρας, οργανώσεις αρωγής εκτιμούν πως δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 λόγω των ελλείψεων τροφίμων και της οικονομικής κακοδιαχείρισης. Η χώρα, γράφει το βρετανικό δίκτυο, στηρίζεται σε ξένη βοήθεια για να θρέψει τους πολίτες της.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει πολλάκις κατηγορηθεί και για συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές για βασανιστήρια, δημόσιες εκτελέσεις αλλά και εξαναγκαστικές αμβλώσεις και βρεφοκτονίες σε στρατόπεδα κράτησης. Η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κρατούνται σε χώρους όπου, όπως λέγεται, τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις είναι στην καθημερινότητα.

Δείτε μερικές δυσάρεστες εικόνες από έναν άλλο κόσμο. Εκεί όπου επικρατεί η άγνοια, η αμάθεια, ο σκοταδισμός, οι απειλές, οι διαταγές, οι τιμωρίες, και ο φόβος, εκεί όπου προσπαθεί να επιβιώσει η ανθρώπινη ζωή.

Β.Κορέα

Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ η Βόρεια Κορέα ζει σε σχεδόν πλήρη απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο.

Β.Κορέα

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι είδος σε έλλειψη στη χώρα ακόμα και στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ η οποία τη νύχτα φωτίζεται μερικώς και τμήματά της βυθίζονται στο σκοτάδι.

Β.Κορέα

Η έλλειψη τροφίμων στη Βόρεια Κορέα έχει επιδεινωθεί την τελευταία 20ετία και οι συνέπειές της είναι εμφανείς στους πολίτες της χώρας.

Β.Κορέα

Σχεδόν 2.500 χιλιόμετρα των βορειοκορεατικών ακτών είναι περιφραγμένα με ηλεκτροφόρους φράκτες προκειμένου να αποθαρρύνονται πιθανούς αποστάτες.

Β.Κορέα

Στη χώρα επικρατεί γενικά τάξη, ακόμη και στις ουρές για το λεωφορείο.

Β.Κορέα

Το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής παραγωγής της χώρας δεν έχει εκβιομηχανιστεί κι έτσι οι αγρότες σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιούν ακόμα ζώα για την πλειονότητα των γεωργικών εργασιών.

Β.Κορέα

Λόγω της απομόνωσής της χώρας από τον υπόλοιπο κόσμο οι Βορειοκορεάτες έχουν λίγες (ή και καθόλου) επαφές με τον «έξω κόσμο» και ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων. Στη φωτογραφία αυτή αποτυπώνεται η αντίδραση ομάδας Βορειοκορεατών οι οποίοι βλέπουν έναν Δυτικό.

Β.Κορέα

Στον ουρανό της Πιονγιάνγκ κυριαρχεί το ξενοδοχείο Ryugyong, εδώ στο φόντο της φωτογραφίας.

Β.Κορέα

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό των δρόμων στη Βόρεια Κορέα είναι αυτά τα γιγάντια τσιμεντένια ορθογώνια «κουτιά» τοποθετημένα στην άκρη, τα οποία περιέχουν μπάζα και βλήματα προκειμένου να εμποδίσουν την κινητικότητα των τανκ σε περίπτωση εισβολής από γης.

Β.Κορέα

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας περιλαμβάνει ενεργή δύναμη ενός εκατομμυρίου στρατιωτών, αλλά και οκτώ εκατομμύρια εφέδρους, άνδρες και γυναίκες.

Β.Κορέα

Η Πιονγιάνγκ διαθέτει το βαθύτερο υπόγειο δίκτυο στον κόσμο, το οποίο επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο σε περίπτωση βομβαρδισμών

Β.Κορέα

Η παιδική εργασία δεν είναι σπάνια στη βορειοκορεατική γεωργία.

Β.Κορέα

Οι γιορτές και οι διακοπές είναι στη Βόρεια Κορέα κάπως διαφορετικές από ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο και από τον λαό ζητείται να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο ηγέτη σε πολλά μνημεία με αποτέλεσμα να σχηματίζονται οι ουρές της φωτογραφίας.

Β.Κορέα

Νεόνυμφοι φωτογραφίζονται μπροστά στον μεγάλο ηγέτη.

Β.Κορέα

Η εικόνα της Πιονγιάνγκ από ψηλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1