Οι Atenistas γράφουν την ιστορία των κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας!
Με ενημερωτικές πινακίδες γνωστοποιούν την ταυτότητα των ιστορικών κτισμάτων στην καρδιά της πρωτεύουσας.

TagAthens

Σε μία ακόμη όμορφη δράση και σημαντική πρωτοβουλία προχωρούν οι Atenistas, με την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων ή αλλιώς «TagAthens» σε ιστορικά κτίρια της Αθηνάς και Αιόλου, με σκοπό την ανάδειξη όλων των όμορφων αρχιτεκτονημάτων που προσπερνάμε στην καθημερινότητά μας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τα ενημερωτικά πινάκια βρίσκονται σε ιστορικά κτίσματα, που αντανακλούν σημαντικές περιόδους της αθηναϊκής ιστορίας, από την γνωστή αρχαιότητα, μέχρι τις τελευταίες δύο εκατονταετίες και την προσπάθεια δημιουργίας της νέας πρωτεύουσας. Τα κτίρια αυτά ανήκουν σε οθωμανικά, νεοκλασικά, αρτ ντεκό, μπάουχαουζ, μοντερνιστικά και άλλα αρχιτεκτονικά κινήματα, μέσα στο Λεκανοπέδιο των αντιθέσεων και της εναλλαγής.

Τα συνοδευτικά κείμενα είναι δίγλωσσα (ελληνικά και αγγλικά) και στο αριστερό τους μέρος διαθέτουν και QR κωδικό για εύκολη πρόσβαση σε online περιεχόμενο. Μπορεί, έτσι, ο αναγνώστης της πινακίδας σκανάροντας απλά και μόνο τον κωδικό, να μπει, για παράδειγμα, στην σελίδα συνολικά της οδού Αθηνάς και να μάθει περισσότερα για το δρόμο και τα υπόλοιπα σημαντικά κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή.

Τέτοιες τονωτικές ενέσεις χρειάζεται το πολύπαθο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που έμαθε να κρύβει τα μυστικά του εδώ και χρόνια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;