Ανατριχιαστικές φωτογραφίες από το Τσερνόμπιλ σήμερα! Πώς είναι;
Το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ συνέβη στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας.

Το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων.

Από το ατύχημα πέθαναν επιτόπου δυο από τους εργάτες του σταθμού. Μέσα σε τέσσερις μήνες, από τη ραδιενέργεια και από εγκαύματα λόγω της θερμότητας, πέθαναν 28 πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος και διαπιστώθηκαν 19 επιπλέον θάνατοι ως το 2004. Η ραδιενέργεια επηρέασε την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων (σημειωτέον οι τερατογενέσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα) και επιβάρυνε το περιβάλλον.

Σήμερα η εικόνα της περιοχής εξακολουθεί να υπενθυμίζει το μέγεθος της καταστροφής. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα σήμανε συναγερμός. Οι κάτοικοι, στην προσπάθειά τους να σωθούν, εγκατέλειψαν εκεί όλη τους τη ζωή. Το κράτος, προκειμένου να γλυτώσει τους ανθρώπους από την έκθεση στην ραδιενέργεια, είπε ψέματα πως το ατύχημα που συνέβη είναι μικρό και πως σύντομα θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, κάτι που όπως έδειξε η ιστορία δεν έγινε ποτέ…

Οι φωτογραφίες που παρατίθενται εν συνεχεία είναι τραβηγμένες λίγα χρόνια πριν από τον Joseph Galanakis μέσα στο “Chernobyl Exclusion Zone” και στο εγκαταλελειμμένο Πριπυάτ. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά από εκείνη την μαύρη μέρα, το Τσερνόμπιλ εξακολουθεί να επηρεάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων, και μας υπενθυμίζει πως κάθε πράξη έχει το αντίτιμό της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1