5 Αισιόδοξες ταινίες που αξίζει να δεις!

mera tis marmotas

Θα μπορούσα να ευγνωμονώ αιώνια αυτόν που με το μαγικό του ραβδί ή απλώς με τις κλωτσιές έδιωξε τα σύννεφα και τις βροχές και μαζί μ’ αυτές έδωσε μια κλωτσιά και σ’ εκείνη την πλακωμάρα που σταγόνα τη σταγόνα της βροχής δυστυχώς μεγάλωνε.

Αυτός λοιπόν του οποίου το όνομα και την ιδιότητα αγνοώ κατάφερε όχι μόνο να διώξει την απαισιοδοξία αλλά να βγάλει με τη βία το αντίπαλον της δέος από τα μπουντρούμια του χειμώνα.

Και κάπως έτσι μαζί με την απαισιοδοξία ο αόρατος ευεργέτης των haters της βροχής μας διέταξε να καταχωνιάσουμε σε συρτάρια και σε σκληρούς δίσκους υπολογιστών τις απανταχού καταθλιπτικές και βαρύγδουπες ταινίες. Αντίο λοιπόν στο Ρέκβιεμ για ένα όνειρο, στις Χαμένες Αγάπες και στο Η Θάλασσα μέσα μου. <<Θα ξανάρθουν, δεν μπορεί παρά μια μέρα να ξανάρθουν>> που λέει και η Αρλέτα, οπότε ας ζήσουμε με την προσωρινή απώλεια και με κινηματογραφικές αγκαλιές λίγο πιο δροσερές και ίσως πιο ανάλαφρες.

THE GROUNDHOG DAY

Τι θα γινόταν αν μια μέρα η ζωή έπαυε να είναι μια διαρκής παράσταση, αλλά γινόταν μια σειρά από πρόβες; Με άλλα λόγια τι θα γινόταν αν ζούσες κάθε μέρα την ίδια μέρα; Αν μπορούσες να δεις κατάματα τα λάθη της προηγούμενης ημέρας σου; Θα ανακάλυπτες την αλήθεια σου; Θα την έκρυβες κάτω απ’ το χαλάκι και θα ζούσες κάθε σου μέρα μηχανικά; Έρωτας και υπαρξισμός σε μια ταινία γεμάτη γέλιο και αισιοδοξία.

ΑΜΕΛΙ

Ένα Παρίσι γεμάτο χρώμα, μια νεαρή πρωταγωνίστρια ανάμεσα στην αφέλεια και την ιδιοφυΐα, η κοινωνική προσφορά και το αιώνιο κυνηγητό με τον έρωτα. Μια ταινία που μιλάει για ταξίδια και για Ιθάκες, για προορισμούς και για χαμένες διαδρομές με ένα τρόπο που μπορεί να σου χαρίσει αγνά χαμόγελα, απ’ αυτά που δεν καταλαβαίνεις πως εισβάλλουν στα χείλη σου και μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα επιστρέψεις και θα ξαναεπιστρέψεις στην αγκαλιά της.

THE APARTMENT

Αν είχα να επιλέξω μια κωμική ερωτική ιστορία να παίζει στην τηλεόραση μου αυτόματα κάθε μέρα θα ήταν αυτή. Ο καλοκάγαθος υπάλληλος σε μια εταιρεία αναγκάζεται να παραχωρεί το σπίτι του στα διάφορα αφεντικά ως ερωτική φωλιά για εκείνους και τις ερωμένες τους για να μη χάσει τη θέση του. Τι θα γίνει όμως όταν ο ίδιος θα γνωρίσει τον έρωτα; Όταν μαζί με το σπίτι του αποφασίζει να διεκδικήσει και μια γυναίκα; Μια ερωτική ιστορία απλή, χωρίς υπαρξιακά ερωτήματα και προβληματισμούς που θα αγαπήσετε ακριβώς όπως εκείνο τον έρωτα που δεν ερωτευτήκατε για την ευφυΐα αλλά για την καλοσύνη του.

Ε.Τ. Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ

Παιδικές αναμνήσεις γίνονται ένα με τωρινές φιλίες και μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι που δε σε ενδιαφέρει να ξεμπλέξεις. Και κάπου εκεί την ώρα που συνειδητοποιείς ότι ο ουρανός του Ε.Τ. σε μαγεύει ακόμη και στα 20 και στα 25 σου και στα 30 σου βλέπεις πως κάπου βαθιά είσαι ακόμη παιδί. Και την ίδια στιγμή θέλεις να αγκαλιάσεις τους πραγματικούς σου φίλους και να τους πεις πως είναι η φιλία τους που ,όταν νιώθεις αδύναμο 5χρονο, σε κάνει να πιστέψεις σε σένα, στα πόδια σου. Πως είναι η φιλία τους που σε ενηλικιώνει βίαια όταν πρέπει. Και όταν δεν πρέπει υπάρχει πάντα ο Ε.Τ. να σου υπενθυμίζει πως ίσως να είσαι τελικά παιδί στην ψυχή.

Ο ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ

Ο Woody Allen στην πιο αμιγώς αστεία ταινία του εν έτει 1975. Σατιρίζοντας τις ταινίες εποχής στήνει μια παραβολή για την υποκρισία των κυβερνώντων, τους ψεύτικους έρωτες και τα κάθε είδους πάθη. Και όλα αυτά θα σας τα πει κάνοντας σας να γελάσετε με την καρδιά σας. Σίγουρα μια από τις καλύτερες ταινίες ενός τεράστιου δημιουργού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;