Τι κοινό έχουν οι ξένες γλώσσες με το σεξ;

man-thinking

Όσο περίεργο και να σας φανεί, Ισπανοί και Γερμανοί ερευνητές διαπίστωσαν πως υπάρχει μια παράδοξη σχέση μεταξύ της εκμάθησης ξένων γλωσσών και της σεξουαλικής πράξης. Τι κοινό όμως μπορεί να έχουν αυτές οι εκ διαμέτρου αντίθετες περιπτώσεις;

Τόσο στις ξένες γλώσσες, όσο και στο σεξ, ενεργοποιείται ακριβώς το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου μας, το λεγόμενο κοιλιακό ραβδωτό σώμα. Πρόκειται για ένα από τα κέντρα της απόλαυσης που υπάρχουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο και ενεργοποιείται επίσης όταν τρώμε γλυκά ή παίζουμε τυχερά παιχνίδια.

Οι ερευνητές από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Βιο-Ιατρικής Bellvitge στη Βαρκελώνη και το Πανεπιστήμιο Otto von Guericke στο Μαγδεβούργο κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα, έπειτα από δοκιμές που πραγματοποίησαν σε 36 ενήλικες.

«Βασικός στόχος της μελέτης ήταν να διαπιστώσουμε σε ποιο βαθμό ενεργοποιεί τα κέντρα της ανταμοιβής και των κινήτρων η εκμάθηση ξένων γλωσσών», εξηγεί ο διδακτορικός φοιτητής Pablo Ripollés από το Bellvitge. Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Antoni Rodríguez τόνισε με τη σειρά του πως «οι μηχανισμοί που εντοπίστηκαν συνέβαλαν πιθανώς στην εξέλιξη της ανθρώπινης γλώσσας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;