Σταυρώστε με, αλλά για αυτούς τους 8 λόγους λατρεύω τις Απόκριες!
adam and eve
Κοίτα πόσο για τον γκρεμό είναι. Τους αγαπώ.

Οκ ας το πάρουμε από (πολύ) αρχή. Σε μία κοινωνία, πολλές φορές, θα έρθει η στιγμή που θα νιώσεις ξένος (όχι όσο ο Καμύ, αλλά προσεγγίζεις). Υπάρχουν δύο (ευρέως γνωστοί) τρόποι να την παλέψεις. Ο ένας είναι να παίξεις το παιχνίδι των πολλών (και να προσπαθήσεις να το απολαύσεις χωρίς τύψεις και ενοχές), είτε να επιμένεις στο περιθώριο (οπότε ο μπάφος μάλλον θα σε βοηθήσει).

Όταν ήμουν πιτσιρικάς, πάτα ντρεπόμουν τις Απόκριες. Δεν έβγαζα κανένα νόημα. Μεγαλώνοντας έχω γίνει ένα τέλειο γρανάζι τους συστήματος και μπορώ να βροντοφωνάξω πως “Ναι, μας δίνετε άλλη μία αφορμή να ξεφτυλιστούμε”.

Τα πράγματα που αγαπώ (και με μισώ για αυτό) στις αποκριές:

1. Ήρθε η ώρα να φανεί η σκληρή δουλειά που έριξα μετά τον Σεπτέμβρη. Άλλος ένας χειμώνας πέρασε και η μόνη γυμναστική που έκανα αφορούσε το σήκωμα του πιρουνιού και του ποτηριού. Οι κοιλιακοί μου, με μότο “Η ισχύς εν τη ενώσει”, δημιούργησαν ένα άξιο θαυμασμού αποτέλεσμα και επιτέλους θα μπορέσω να κυκλοφορήσω topless, ντυμένος χαλίφης. Και μπράβο μου.

2. Δεν θυμάμαι πότε ήταν ακριβώς εκείνο το σημείο, που οι πριγκίπισσες άρχισαν να ντύνονται νοσοκόμες, catwomen, Tomb Raider και οτιδήποτε άλλο “τονωτικό” RP μπορεί να περάσει από το ανδρικό υποσυνείδητο, αλλά μπράβο τους. Για κάποιο λόγο είναι αποκριές και όλα “περνάνε”.

3. Ήρθε η ώρα να βγουν τα απωθημένα (έχοντας ντυθεί γυναίκα στο παρελθόν, δεν το στηρίζω πολύ αυτό το επιχείρημα, αλλά θα το πάω αλλού). Ο αριστερός θα ντυθεί ματατζής, ο καθείς θα βρει δικαιολογία για να φορέσει το ολοκαίνουριο κοστούμι του (μόνο στο γάμο του ξαδέρφου μου το φόρεσα), ο νεανίας – υπερήρωας, η κοπελιά – ξέκωλο, ο 40ρης που τρώει παντόφλα – χαλίφης και η γυναίκα καριέρας – χανουμάκι (νομίζω ότι μετά από αυτό το άρθρο οι γυναίκες θα με μισήσουν για πάντα).

4. Είναι η μόνη περίοδος της season, που ο DJ δικαιούται να παίξει:

και το βάλαμε φωτιά στα φρένα και μας έμεινε το γκάζι.

5.  Η συζήτηση για το “Τι θα ντυθούμε φέτος;” πάντα βγάζει ακραίο γέλιο.

6,  Γιατί είναι το διάλειμμα που χρειαζόμαστε πριν το Πάσχα και ενώ το καλοκαίρι αργεί ακόμα…

7.  Γιατί μερικά από τα μεγαλύτερα μεθύσια της ζωής σου, γίνονται τις Αποκριές.

8. Γιατί την τελική, καλός ο Μπέκετ και ο Μπαλζάκ, αλλά χρειαζόμαστε την εκτόνωση, την επιφάνεια και την ψευδαίσθηση ότι έστω και για λίγες μέρες, όλα επιτρέπονται!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;