Όλες οι πληροφορίες για την κατάταξη στον στρατό ξηράς με την 2015 Β'/ΕΣΣΟ

στρατός, Ανυπότακτοι, Έφεδροι, Λιποταξία, Αντιρρησίες συνείδησης,

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού καλεί για κατάταξη στον Στρατό Ξηράς τους στρατευσίμους της 2015 Β’/ΕΣΣΟ, όπως αυτή σχεδιάσθηκε από τη Διεύθυνση Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και περιλαμβάνει:

Συμφωνα με το “dikaiologitika.gr” τους στρατευσίμους κλάσης 2017 (έτος γέννησης 1996) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων του Νομού Ροδόπης (μόνο των Δήμων Ιάσμου, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών).

Τους στρατευσίμους των κλάσεων 1992 έως και 2017 (έτη γέννησης 1971 έως και 1996), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2014 έως 1 Ιανουαρίου 2015.

Τους στρατευσίμους των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2015 έως 28 Φεβρουαρίου
2015.

Τους στρατευσίμους και ανυποτάκτους μετά τη διακοπή της ανυποταξίας τους, που έτυχαν αναβολής κατάταξης ως νοσηλευόμενο

Τους στρατευσίμους και ανυποτάκτους, των οποίων μετατοπίσθηκε η ημερομηνία κατάταξής τους για λόγους υγείας

Τους στρατευσίμους και ανυποτάκτους που παραπέμφθηκαν στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή και κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) μέχρι και τετάρτης (Ι/4)

ους στρατευσίμους των οποίων το αίτημα αναβολής κατάταξης για κοινωνικούς λόγους απορρίφθηκε από την αρμόδια Διοίκηση Στρατολογικών Υπη-ρεσίων,

Όσους υπέβαλαν δικαιολογητικά για την κατάταξή τους ως πρότακτοι οπλίτες , εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιτρέψουν. Αυτοί έχουν δικαίωμα να ανακαλούν οποτεδήποτε τα δικαιολογητικά τους ή να μην κατατάσσονται χωρίς να υπέχουν συνέπειες.

Τους στρατευσίμους που με διαταγές της Διεύθυνσης Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, εκτός των παραπάνω κατηγοριών, εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στην 2015 Β’/ΕΣΣΟ για διαφόρους λόγους (υπηρεσιακές ανάγκες, ικανοποίηση αιτημάτων στρατευσίμων κλπ).

Τους μονίμους κατοίκους εξωτερικού που υπέβαλαν αίτηση για αρχική κατάταξη τμηματικής εκπλή ρωσης της θητείας τους, τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες πριν από την πρώτη ημέρα κατάταξης αυτής της ΕΣΣΟ.

Τους ανήκοντες στις κλάσεις που προέρχονται από την κατηγορία των ανυποτάκτων και παραλαμβάνουν σημείωμα κατάταξης της αρμοδίας Στρατολογικής Υπηρεσίας ή το αδίκημα της ανυποταξίας τους διακόπτεται, μέχρι την προτεραία της ημερομηνίας κατάταξης των λοιπών καλουμένων από τον ίδιο Νομό, ανάλογα με την επιλογή τους.

Τους στρατευσίμους που με διαταγή της Διεύθυνσης Στρατολογι-ού-Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας μεταφέρθηκαν ή θα μεταφερθούν στο Στρατό Ξηράς από τους άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τους στρατευσίμους και ανυποτάκτους της παραγράφου 1 του άρθρου 57 του (α) σχετικού που επιθυμούν να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς εκτός ΕΣΣΟ σύμφωνα με τις παραγράφους 6 και 7 του άρθρου 3 του (ε) ομοίου, από 9 Μαρτίου 2015 έως και την προηγουμένη της 1ης ημέρας κατατάξεως της 2015 Γ/ΕΣΣΟ.

Όσοι από τους καλουμένους κηρυχθούν ανυπότακτοι, λόγω μη κατάταξής τους, θα καλούνται για κατάταξη, κατά τη διάρκεια της ανυποταξίας τους, με την παρούσα.

Οι καλούμενοι από αναβολή υγείας υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στις Μονάδες την 2 και 3 Μαρτίου 2015, ενώ οι λοιποί καλούμενοι υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη Μονάδες από 9 έως 11 Μαρτίου 2015, ανάλογα με την επιλογή τους και στις ημερομηνίες που ορίζονται σε αυτά, εκτός των παρακάτω κατηγοριών:

α. Των στρατευσίμων και ανυποτάκτων (μετά τη διακοπή της ανυποταξίας τους οι οποίοι υποχρεούνται να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ:
(1)    Εντός πενθημέρου οι εξερχόμενοι από νοσοκομεία δημοσίου ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, του εσωτερικού.
(2)    Εντός δεκαημέρου οι εξερχόμενοι από νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Μπαίνω φαντάρος: Το πιο ενημερωμένο και πλήρες shopping list για μια καλή θητεία!

Των στρατευσίμων και ανυποτάκτων οι οποίοι υποχρεούνται να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ, σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη λήξη της μετατόπισής τους.

Των στρατευσίμων και ανυποτάκτων , οι οποίοι υποχρεούνται να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ και οπωσδήποτε εντός πενθήμερου από την κοινοποίηση της γνωμάτευσης στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία.

δ. Των στρατευσίμων οι οποίοι υποχρεούνται να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ και οπωσδήποτε εντός πενθήμερου από την έκδοση της απορριπτικής πράξης.

ε. Των στρατευσίμων και ανυποτάκτων της παραγράφου 1 ιγ της παρούσας.

Για τους παρουσιαζομένους αργότερα από την καθοριζομένη για την κατηγορία τους ημερομηνία μέχρι και 11 Μαρτίου 2015, να γίνονται δεκτοί για κατάταξη σαν εκπρόθεσμοι, υπέχοντας μηνιαία πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση

Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατή, με διαταγή της Διεύθυνσης Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η αλλαγή των Μονάδων κατάταξης στρατευσίμων και ανυποτάκτων, για υπηρεσιακούς λόγους.

Οι καλούμενοι για κατάταξη, αν για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας αδυνατούν να καταταγούν την καθοριζομένη ημερομηνία, να παρουσιάζονται σε οποιαδήποτε Στρατιωτική ή Αστυνομική Αρχή και εφόσον διαπιστωθούν οι λόγοι της αντικειμενικής αδυναμίας μπορούν να καταταγούν εντός δύο (2) ημερών από την καθοριζομένη ημερομηνία κατατάξεώς τους χωρίς συνέπειες.

Όσοι στρατεύσιμοι ικανοί κατηγοριών πρώτης (Ι/1) και δεύτερης (Ι/2) δεν έχουν προϋπηρεσία και δεν έχουν προκριθεί ως ΥΕΑ, αν και έχουν γραμματικές γνώσεις αποφοίτου λυκείου ή ισότιμης σχολής και άνω, να υποβάλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία, σχετικό αποδεικτικό γραμματικών γνώσεων, για να προκριθούν ως ΥΕΑ και να καθορισθεί ενδεχομένως άλλη Μονάδα κατατάξεως.

Η πρώτη μέρα στο στρατό [οδηγίες]

Για την κανονική κίνηση και εμπρόθεσμη άφιξη στις μονάδες κατατάξεως οι καλούμενοι πρέπει :

α. Να παρουσιασθούν εγκαίρως στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές ή τα αρμόδια Φρουραρχεία και να εφοδιασθούν, εφόσον το επιθυμούν, με καταστάσεις επιβιβάσεως,

β. Να έχουν μαζί τους και να προσκομίσουν στις μονάδες κατατάξεως:
(1)    Το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, ή άλλο επίσημο στοιχείο, που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους.
(2)    Το σημείωμα κατάταξης, που θα τους αποστείλουν οι Στρατολογικές Υπηρεσίες.
(3)    Ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε Δημόσιο ή Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

(4)    Το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους και τυχόν ιατρικές γνωματεύσεις, για παθήσεις της υγείας τους που έχουν ή τους είχαν απασχολήσει στο παρελθόν, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των υγειονομικών συμβουλίων ή επιτροπών.
(5)    Οι προκριθέντες ως ΥΕΑ, αποδεικτικό γραμματικών γνώσεων. Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται η κατάθεση από αυτούς πιστοποιητικού αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής (θα δηλωθούν από τους ίδιους τα   στοιχεία που αφορούν στην ποινική τους κατάσταση, κατά την κατάταξή τους) και αντιγράφου Ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης (θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία).
(6)    Επίσημα στοιχεία από την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή βεβαίωση έκδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου), από τα οποία να προκύπτει ο Αριθμός Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;