La Casa di Giorgino: Ένα Ιταλικό μαγαζί που θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία

giorgino7

To La Casa di Giorgino τo ξέρω πολλά χρόνια (μόνο εξωτερικά), γιατί στεγαζόταν στη γειτονιά μου, στην πλατεία Καραισκάκη, οπότε μοιραία περνούσα από μπροστά του αρκετές φορές την ημέρα. Έπρεπε όμως να πάει πιο μακρυά (εντάξει λίγο, ως τη Γλυφάδα) για να το επισκεφτώ για πρώτη φορά.

Μάλλον αυτό είναι που λένε να έχεις κάτι στα πόδια σου και να μην το εκτιμάς. Γιατί από εκείνη την πρώτη φορά που έφαγα στο La Casa di Giorgino, κάθε φορά που σκέφτομαι ιταλικό φαγητό, το μυαλό μου (ή μήπως το στομάχι μου;) ταξιδεύει στη γνήσια φρέσκια ιταλική μοτσαρέλα και την κλασική λεπτή και πεντανόστιμη ζύμη της πίτσας του. Και να ήταν μόνο αυτή, θα την είχαμε γλυτώσει πολύ φτηνά (aka διαιτητικά…). Διατροφολόγοι μη σπεύσετε να με στείλετε στο πυρ το εξώτερο, γιατί αυτό ήταν μονάχα το ορεκτικό.

giorgino9

Εξού και το διαιτητικό. Όχι δηλαδή ποιός μπορεί να πάει σε Ιταλικό εστιατόριο, να του γαργαλάνε τη μύτη οι μακαρονάδες και να αρκεστεί σε 2-3 κομματάκια πίτσας; Μόνο όποιος κάνει δίαιτα (και όρκο δεν παίρνω για κανέναν).

Βέβαια αυτή η πίτσα δεν είναι όποια κι όποια. Γιατί ψήνεται σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα! Προτείνω σε αυτό το σημείο, όποιος είναι πεινασμένος να σταματήσει εδώ τη ανάγνωση αυτού του άρθρου για να παραμείνουμε αγαπημένοι, διότι ουδεμία ευθύνη φέρω για την κατάστασή του από δω και στο εξής.

giorgino4

Ποικιλίες αλλαντικών, τυριών και ορεκτικών από τη βόρεια και νότια Ιταλία περνούν μπροστά μου για διπλανά τραπέζια (εγώ μετά την πίτσα, παρήγγειλα τα βαριά πυροβολικά, μην κωλυσιεργούμε!). Το προσωπικό, ευγενικό υπέρ του δέοντος, έρχεται συνεχώς να με ρωτήσει αν χρειάζομαι κάτι (φαίνεται στο πρόσωπό μου, μήπως, τόσο έντονα πως ανυπομονώ;) και νιώθω τουλάχιστον σαν την Μαρία Αντουανέτα (τρομάρα μου!).

Έχω παραγγείλει την εμμονή μου το τελευταίο διάστημα, το ριζότο και συγκεκριμένα, Risotto alla pescatora con zafferano (ριζότο με θαλασσινά, μασκαρπόνε και ζαφράν). Κολασμένο πιάτο από τα λίγα. Η παρέα μου έχει παραγγείλει bucatini alla siciliana (μπουκατίνι με φιλέτο ατζούγιας, ντοματίνια, κάπαρι και φρυγανισμένο ψωμί), ενα παραδοσιακό πιάτο της Σικελίας. Δοκιμάζω και από αυτό εννοείται.

giorgino2

Αυτό που μου αρέσει όμως είναι πως κάθε φορά μπορώ να δοκιμάσω εντελώς διαφορετικά πιάτα, γιατί δεν περιορίζεται μόνο στις πίτσες και τις μακαρονάδες, όπως ίσως θα περίμενε κάποιος αλλά εκεί μπορείς να δοκιμάσεις και πιάτα ημέρας όπως, arrosto di maiale alla reggiana (καραμελωμένο χοιρινό κότσι με πατατούλες φούρνου), Anatra all’arancia (πάπια με πορτοκάλι και καραμελωμένα φρούτα), pappardelle al ragu di cinghiale (φρέσκες σπιτικές παπαρδέλες με αγριογούρουνο), φρέσκα θαλασσινά και τόσα άλλα τσουγκρίζοντας επώνυμα ιταλικά και ελληνικά κρασιά.

georgino6

Όσο για το τέλος (ΝΑΙ, έχει κι άλλο!) έχεις δεν έχεις αφήσει χώρο πρέπει να δοκιμάσεις κάποιο από τα γλυκά του, γιατί είναι σπιτικά και πεντανίστιμα! Για κάτι διαφορετικό, δοκίμασε το guccotto, ένα παραδοσιακό γλυκό της Ιταλίας, με ρίζες από τη Φλωρεντία αφού λέγεται πως είναι εμπνευσμενο από τον τρούλο Duomo.

La Casa di Giorgino, Κύπρου 30-32, Γλυφάδα, τηλ. 210963877-71

Πηγή: Nou-pou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;