Αλέξιος Κοιμήσης: Να χτίσουμε μαζί το κράτος δικαίου!

Alexis_log

Το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. ένα νέο κόμμα με Σοσιαλιστικά πολιτικά χαρακτηριστικά, πιστεύει και στηρίζεται στους νέους. Για εμάς δεν είστε η λεγόμενη «χαμένη γενιά», παρά τα προβλήματα από τη οικονομική κρίση. Είστε η γενιά με τις τεράστιες δυνατότητες παρέμβασης για να τα αλλάξουμε μαζί όλα.

Ο ρόλος σας στους αγώνες για την παιδεία, την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, το περιβάλλον, την αποκατάσταση των θεσμών είναι κεντρικός. Θέλουμε να έχετε λόγο, άποψη και συμμετοχή για να συνδιαμορφώσουμε την νέα πορεία της χώρας. Να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, να αντιμετωπίσουμε τα κακώς κείμενα, να χτίσουμε το κράτος δικαίου, να σπάσουμε γραφειοκρατικές δομές, να δώσουμε βήμα στους πολίτες.

Στην εποχή που διανύουμε η γενιά σας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα όπως η ανεργία , υπερσυγκέντρωση πλούτου και εξουσίας, ταξική ιδιοποίηση της γνώσης, καταστροφή του περιβάλλοντος, απαξίωση της πολιτικής, μετανάστευση. Για όλα αυτά το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ έχει θέσεις, όπως οφείλει να έχει κάθε σύγχρονο προοδευτικό κόμμα.

Οι πολιτικές μας για την νέα γενιά στηρίζονται στην προοπτική συντελούνται μέσα από ανοιχτά δίκτυα πολιτών που οργανώνονται ελεύθερα. Και αυτό το έχει αποδείξει στην πράξη στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, που πολεμήθηκε σκληρά όχι μόνο από το εσωτερικό του κόμματος του, αλλά και από τις αγορές που θυμήθηκαν να του κηρύξουν τον πόλεμο ακόμα και για τα στρεβλά δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας. Παρέλαβε μία χώρα χρεοκοπημένη με ετήσιο έλλειμμα 36 δισ. από την κακοδιαχείριση της ΝΔ 2004-2009, που μας οδήγησε στα σκληρά μέτρα για τον λαό. Πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αδικήθηκε γιατί απλά δεν τον ενδιέφεραν ποτέ τα παιχνίδια εξουσίας. Μέσα σε πόλεμο από ομάδες συμφερόντων, τόλμησε και ξεκίνησε αλλαγές –που η σημερινή κυβέρνηση ακύρωσε. Αλλαγές με μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, της φοροδιαφυγής και του πελατειακού κράτους. Αλλαγές για ένα καλύτερο μέλλον. Οι οποίες επιβάλλεται να συνεχιστούν.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που αναζητούν μία νέα αρχή με δημιουργικές ρήξεις μέσα από ένα πολιτικό φορέα που εκπροσωπεί την Δημοκρατική Αλλαγή, εγγυάται την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, δίνει λόγο στους πολίτες και στηρίζει τις ελπίδες των νέων, πέρα από μικροκομματικά συμφέροντα. Θέλουμε οι νέοι να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες. Έχουμε θεσμοθετήσει ποσοστό συμμετοχής της νεολαίας στα όργανα του Κινήματος και δίνουμε τον λόγο στους νέους όλα τα μεγάλα ζητήματα.

Μ’ ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα θα προχωρήσουμε στις γενναίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Στις ριζικές αλλαγές που θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα και θ’ απομακρύνουν οριστικά τα μνημόνια. Για ένα κράτος που θα βασίζεται στην Ανάπτυξη, στην Αξιοκρατία, στην Διαφάνεια, στην Κοινωνική Δικαιοσύνη.

«Λεφτά υπάρχουν» όπως τονίζει χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. για να φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, αν χτυπήσουμε τη διαφθορά και την σπατάλη όπως κάναμε με την περίπτωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όπου καταφέραμε να μειώσουμε το κόστος των φαρμάκων κατά 30%, ένα κόστος που σε δυο χρόνια αντιστοιχεί μ’ έναν ολόκληρο ΕΝΦΙΑ.

Ο Αλέξιος Κοιμήσης σπούδασε στην Αγγλία Διοίκηση ξενοδοχείων και Τουριστικών επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ καθώς και Διευθυντής του αντίστοιχου ΕΟΤ της Βρετανίας.

Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις του Λονδίνου, μεταξύ των οποίων Trust House Forties, Grand Metropolitan Hotels, Grosvenor House Hotel, Cumberland Hotel και της Ελλάδας όπως Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένη», του Ομίλου Μαντωνανάκη « Helios Hotels and Resorts».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;