Δημοσκοπήσεις εκλογές 2015: Δείτε έναν μ.ο. 12 δημοσκοπήσεων!

ekloges 2014

Με αυτό το κείμενο θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα των εκλογών και θα δούμε αν έπεσαν μέσα οι δημοσκοπήσεις.

Η «Καθημερινή» έκανε το poll of polls, όπως ονομάζεται διεθνώς η έρευνα από το μέσο όρο των δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές. Για αυτό το σκοπό ελήφθησαν υπόψη οι έρευνες 12 εταιρειών και ενός Πανεπιστημίου, που δημοσιεύθηκαν από τις 7 έως τις 15 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δημοσκοπήσεις των Interview, GPO, Marc, Metron, MRB, Rass, Palmos, Pulse, K-Research, Alco, DAT RC, Public Issue και Πανεπιστήμιο Μακεδονία.

Από αυτές, ο μέσος όρος που προκύπτει στην πρόθεση ψήφου είναι 29,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 25,7% για τη Νέα Δημοκρατία και ακολουθούν το Ποτάμι (6%), η Χρυσή Αυγή (5,2%), το ΚΚΕ (4,8%), το ΠΑΣΟΚ (4%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (2,6%) και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (2,2%), ενώ οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 10,9%.

Στη συνέχεια, η «Καθημερινή» έκανε μία ενδεικτική πρόβλεψη αποτελέσματος, με τη σημείωση ότι οι εταιρείες συνήθως δημοσιοποιούν μόνο την πρόθεση ψήφου και όταν προσπαθούν να εκτιμήσουν το αποτέλεσμα υποχρεώνονται να κάνουν μία μάλλον αυθαίρετη πρόβλεψη για τους αναποφάσιστους.

Με βάση αυτό, εκτίμηση του ποσοστού που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 34,7% και της Νέας Δημοκρατίας 30,2%. Στην τρίτη θέση είναι το Ποτάμι με 7% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή (6,2%), ΚΚΕ (5,6%), ΠΑΣΟΚ (4,7%), ενώ με οριακό τρόπο φαίνεται να διασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή οι ΑΝΕΛ (3%) και εκτός αυτής είναι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (2,6%). Κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί πόσο κοντά μπορεί να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδυναμία, αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;