Πως αντιδρούν οι άντρες και πως οι γυναίκες στην ζήλια και την απιστία;

2013-07-13SanderTaats3981631d3954745

Μια νέα αμερικανική μελέτη, που πραγματεύεται τα ευαίσθητα κατά κοινή ομολογία ζητήματα της απιστίας και της ζήλιας, έρχεται να επιβεβαιώσει το “χάσμα” που υπάρχει μεταξύ των δύο φύλων.

Ειδικότερα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν στο Όραντζ της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι ισχύουν τελικά τα παραδοσιακά στερεότυπα που αφορούν στις αντιδράσεις ανδρών και γυναικών, όταν έρχονται αντιμέτωποι με την απιστία ή μια κρίση ζήλιας.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “Archives of Sexual Behavior”, βασίστηκε στις απαντήσεις 63.894 ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 65 ετών. Εκτός από βασικές πληροφορίες, όπως το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και οι σεξουαλικές προτιμήσεις, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν (είτε με βάση πραγματικές εμπειρίες τους, είτε υποθετικά) εάν θα πληγώνονταν περισσότερο από μια σαρκική ή από μια ρομαντική παράνομη σχέση του συντρόφου τους.

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

– Το ποσοστό του 54% των ανδρών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια σαρκική/σεξουαλική σχέση.

– Το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών, που θα πληγώνονταν από μια σαρκική/σεξουαλική σχέση, ανέρχεται στο 35%.

– Ποσοστό 45% των ανδρών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια συναισθηματική/ρομαντική σχέση.

– Ενώ από την άλλη, το ποσοστό του 65% των γυναικών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια συναισθηματική/ρομαντική σχέση του συντρόφου τους.

Από τα παραπάνω λοιπόν δεδομένα, επιβεβαιώνεται ότι οι άντρες διεκδικούν περισσότερο σαρκικά τη σύντροφό τους, ενώ οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στη «συναισθηματική» απάτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι αντιδράσεις αυτές των δύο φύλων είναι βαθιά ριζωμένες στα πρωτόγονα ένστικτά τους. Ο άντρας ανησυχεί για τις παράνομες σεξουαλικές επαφές της συντρόφου του, καθώς στόχος του είναι να εξασφαλίσει πως οι απόγονοί του είναι πράγματι δικοί του (γνωρίζουμε, άλλωστε, τι είναι ο ανταγωνισμός του σπέρματος), ενώ η γυναίκα θέλει έναν «συναισθηματικά μονογαμικό» σύντροφο που θα την προσέχει, θα τη φροντίζει και θα της εξασφαλίζει τα απαραίτητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;