4 παράδοξοι λόγοι που προκαλούν τριχόπτωση και δεν τους γνωρίζατε

araiwsh malliwn

Στο μυαλό των περισσοτέρων ανθρώπων, η τριχόπτωση και η αραίωση των μαλλιών είναι συνυφασμένη με την γήρανση. Λάθος φίλοι μου. Η αραίωση των μαλλιών εμφανίζεται και σε άτομα μικρότερης ηλικίας.

Δείτε λοιπόν εν συνεχεία 4 απρόσμενες αιτίες που μπορεί να συμβαίνει αυτό.

1. Θυρεοειδής

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του λαιμού. Παράγει ορμόνες που ρυθμίζουν πολλές διαδικασίες σε όλο το σώμα. Αν ο αδένας κάνει πάρα πολύ ή πολύ μικρή ποσότητα θυρεοειδικής ορμόνης, ο κύκλος ανάπτυξης της τρίχας μπορεί να διαταραχθεί. Αλλά η απώλεια μαλλιών είναι σπάνια το μόνο σημάδι ενός προβλήματος του θυρεοειδούς. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια ή αύξηση βάρους, ευαισθησία στο κρύο ή τη ζέστη και αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό.

2. Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (polycystic ovary syndrome – PCOS)

Οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) έχουν χρόνιες ορμονικές διαταραχές. Το σώμα παράγει περισσότερα ανδρογόνα από ό,τι πρέπει. Αυτό συχνά προκαλεί επιπλέον μαλλιά να φυτρώνουν στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ τα μαλλιά στο τριχωτό της κεφαλής γίνονται λεπτότερα. Το PCOS μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα ωορρηξίας, ακμής, και αύξηση του σωματικού βάρους. Αλλά μερικές φορές η αραίωση των μαλλιών είναι η μόνη προφανής ένδειξη.

3. Γυροειδής αλωπεκία

Η γυροειδής αλωπεκία κάνει τα μαλλιά να πέφτουν και να δημιουργούνται κενά “μπαλώματα” στο κεφάλι χωρίς τρίχες. Ο “ένοχος” είναι το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, το οποίο επιτίθεται κατά λάθος στους υγιείς θύλακες των τριχών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ζημιά δεν είναι μόνιμη. Τα μπαλώματα που λείπουν συνήθως αναπτύσσονται πάλι μέσα σε έξι μήνες, έως ένα χρόνο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορεί να χάσουν όλα τα μαλλιά στο τριχωτό της κεφαλής και το σώμα τους.

4. Λειχήνας στο τριχωτό της κεφαλής (μύκητας)

Όταν ο λειχήνας επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής, ο μύκητας προκαλεί πολύ συγκεκριμένα συμπτώματα: φαγούρα και στρογγυλά φαλακρά μπαλώματα. Οι φαλακρές περιοχές μπορεί να είναι επίσης φολιδωτές και με κόκκινη απόχρωση. Ο λειχήνας στο τριχωτό της κεφαλής αντιμετωπίζεται με αντιμυκητιασικά φάρμακα. Ο μύκητας εξαπλώνεται εύκολα με την επαφή και γι’ αυτόν το λόγο τα μέλη της οικογένειας τους ασθενούς θα πρέπει να προσέχουν για εκδήλωση και δικών τους συμπτωμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;