Αμφίπολη: Το τελικό 3D video - ξενάγηση στο μνημείο!

Στο βίντεο που δημιούργησε ο Δημήτριος Τσαλκάνης από το AncientAthens3d μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία του Μνημείου στην Ιστορία, από τις επιβλητικές σφίγγες, τις Καρυάτιδες και το ψηφιδωτό στη στιγμή όπου ο τάφος καλύφθηκε και βρέθηκε «ξεχασμένος» για πολλά χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των μαρμάρων που βρέθηκαν στο Λιθότοπο μετά την υποχώρηση των νερών της λίμνης Κερκίνης. Συνολικά 1.000 μαρμάρινα μέλη βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή της Αμφίπολης που εάν συγκεντρωθούν συμπληρώνουν άλλα 120 μέτρα ορθομαρμάρωσης στην περίμετρο του λόφου Καστά.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή οι κάτοικοι της περιοχής επιστρέφουν κρυφά κάθε αρχαιολογικό εύρημα που είχαν σε σπίτια και αποθήκες και ως δια μαγείας κάθε μέρα είναι και μια έκπληξη για το επιτελείο της ανασκαφής.

Τα μαρμάρινα μέλη περισυλλέγονται μέσα από τη λίμνη πλένονται για να μεταφερθούν στο Λόφο Καστά, όπου εκεί παράλληλα με τις εργασίες της ανασκαφής θα τοποθετηθούν στην αρχική τους θέση. 🙂

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;