Ναι στο βραχιολάκι λέει η Κυβέρνηση, τι αλλάζει στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού

νίκος ρωμανός

Update: Ξεκινάει η σίτιση στον Νίκο Ρωμανό!

Την ίδια ώρα που η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ξεκίνησε απεργία δίψας, η κυβέρνηση είπε το πολυπόθητο “ναι” στο βραχιολάκι.

Σε λίγα λεπτά αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση η συγκεκριμένη τροπολογία η οποία θα επιτρέψει στον Νίκο Ρωμανό να φοιτήσει στο ΤΕΙ Αθήνας.

Από την πλευρά του Νίκου Ρωμανού αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια απόρριψη της “λύσης βραχιολάκι” καθώς το περιβάλλον του Ρωμανού τονίζει πως ο απεργός πεινάς θέλει να σπουδάσει και όχι να δραπετεύσει.

Ο Υπουργός δικαιοσύνης κ. Αθανασίου τόνισε ότι

«Η κυβέρνηση σέβεται και εξασφαλίζει το δικαίωμα στην μόρφωση και για τους κρατούμενους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν. Το εδάφιο που προστίθεται είναι συγκερασμός των απόψεων που από όλες τις πτέρυγες ακούστηκαν και αφορά όλους τους κρατούμενους φοιτητές. Η λύση είναι σύμφωνη με το δικονομικό μας σύστημα»

«Στους ίδιους φοιτητές μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς περιορισμούς του δεύτερους εδαφίου παρ 3 του 282 του Ποινικού Κώδικα εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων τους με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση»

«Με την ρύθμιση αυτή και το δικαίωμα στην σπουδή εξασφαλίζεται και η αντεγκλητική πολιτική δεν εξανεμίζεται»

Τι εξασφαλίζει η νέα τροπολογία

Η τροπολογία εξασφαλίζει στους φοιτητές και σπουδαστές το δικαίωμα να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον εκείνοι έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;