4 τρόποι για να αντιμετωπίσετε την χειμερινή κατάθλιψη!

46865652341814640_Squi8sny_f

Πολλοί είναι οι άνθρωποι, που κατά την χειμερινή περίοδο, όταν κάνει κρύο και νυχτώνει νωρίς, νιώθουν πιο κουρασμένοι και κακοδιάθετοι από ποτέ. Και οι γιορτές που πλησιάζουν, αποτελούν έναν ακόμη λόγο που πολλοί τα βάφουν… μαύρα. Ένας ακόμη χρόνος πέρασε και κάποιοι από τους στόχους σας δε βρήκαν τη θέση που θέλατε στη ζωή σας. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάτε, πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και μπορεί η επόμενη χρονιά να σας φέρει τα καλύτερα.

Η υπνηλία, η τάση απομόνωσης και η δυσκολία συγκέντρωσης είναι μερικά από τα συμπτώματα της συναισθηματικής διαταραχής. Μήπως προτιμάτε να μένετε στο σπίτι περνώντας ατελείωτες ώρες μπροστά από την τηλεόραση ή να κοιμάστε από το πρωί ως το βράδυ; Τότε μάλλον θα πρέπει χωρίς δεύτερη κουβέντα να λάβετε άμεσα δράση!

Για τις πιο συνηθισμένες και ελαφριές περιπτώσεις χειμερινής κατάθλιψης, υπάρχουν μερικά απλά βήματα, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα κίνητρά σας και να αποφύγετε τη χειμερινή κατάθλιψη. Δείτε ποια είναι αυτά!

1. Βγείτε έξω!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για την κατάθλιψη από την οικειοθελή απομόνωση. To «αντίδοτο», λοιπόν, στη χειμερινή κακοκεφιά είναι να δώσετε μία δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά να βλέπετε όσο πιο συχνά γίνεται τους φίλους σας. Ακόμα και αν έχετε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, κανονίστε μία γρήγορη συνάντηση μαζί τους. Το μυαλό σας θα ξεφύγει από προβλήματα και το άγχος και είναι σίγουρο, ότι θα αισθανθείτε καλύτερα. Και αν πάλι πιάνετε τον εαυτό σας να βαριέται να κάνει το οτιδήποτε, θυμηθείτε τι ωραία που είχατε περάσει την τελευταία φορά που συναντηθήκατε. Μπορεί να είχατε βγει με το ζόρι για ένα χαλαρό ποτό, αλλά τελικά καταλήξατε να γυρίσετε σπίτι με το πρώτο φως του ηλίου.

2. Γυμναστείτε

Όπως ακριβώς ακυρώνετε τη μία έξοδο μετά την άλλη με τους φίλους σας, το ίδιο κάνετε και με το γυμναστήριο. Αναβάλλετε συνεχώς τις επισκέψεις σας και προτιμάτε να μείνετε μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σας. Όχι, φορέστε τη φόρμα σας, πάρτε τα κλειδιά σας και τρέξτε για γυμναστική. Έρευνες έχουν δείξει, πως η τακτική αερόβια άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση ακόμη και κατά 33% (καθόλου αμελητέο ποσοστό). Ένα κόλπο για να μείνετε πιστοί στην άσκησή σας, είναι να επιλέξετε μια άσκηση που δε βαριέστε, και να την εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Μία ώρα χορού, για παράδειγμα, θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση που έχετε χάσει και το χαμόγελο θα επιστρέψει στα χείλη σας.

3. Στρέψτε το πρόσωπό σας προς τον ήλιο

Ανοίξτε πατζούρια και παραθυρόφυλλα, τραβήξτε κουρτίνες και αφήστε το φως να μπει στο σπίτι σας. Το φως του ήλιου θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της παραγωγής της σεροτονίνης, η οποία επηρεάζει τη διάθεσή μας. Όσο λιγότερο φως, τόσο χαμηλότερα τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό σας. Ευτυχώς ζούμε σε μία χώρα που για το μόνο που δεν μπορούμε να παραπονεθούμε είναι για την κακοκαιρία της. Γι’ αυτό λοιπόν, εκμεταλλευτείτε το! Μη διστάσετε ακόμη να πάρετε το αγαπημένο σας ποδήλατο και να κάνετε βόλτες στη γύρω γειτονιά ή να βγείτε για ένα περίπατο με μία φίλη ή το σύντροφό σας.

4. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με Ω3

Τα Ω3 λιπαρά οξέα και το αμινοξύ τριπτοφάνη, που είναι ουσιαστικής σημασίας για την καλή λειτουργία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσής σας. Τι θα λέγατε για μια καλή και ισορροπημένη διατροφή με φρέσκο ψάρι, φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς; Θα καταφέρετε να κρατήσετε τόσο την σωματική σας υγεία, όσο και την ψυχική, στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;