Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα: Τα παιδιά μαθαίνουν Προγραμματισμό

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα, οι οποίες έχουν στόχο να “μυήσουν” γονείς και παιδιά στην τέχνη του προγραμματισμού υπολογιστών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα είναι ένας νέος θεσμός με ετήσιο χαρακτήρα στα πρότυπα του αντίστοιχου αμερικανικού θεσμού, ο οποίος έχει υιοθετηθεί από 38 ευρωπαϊκές χώρες.

Έτσι, στην Τεχνόπολη τα παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον προγραμματισμό με το παιχνίδι περιπέτειας “Τρέξε Μάρκο”, που χρησιμοποιεί μία απλοποιημένη οπτική γλώσσα προγραμματισμού, με την οποία τα παιδιά βοηθούν τον Μάρκο να αντιμετωπίσει μια σειρά από “γρίφους”.

Μάλιστα, τα παιδιά μέσω από το παιχνίδι μαθαίνουν βήμα-βήμα τις τεχνικές και τον τρόπο σκέψης των προγραμματιστών, αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν το παιχνίδι σε κινητές συσκευές και υπολογιστές, καθώς και να συμμετέχουν σε σύντομες ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τέλος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα αναδειχτούν και ζητήματα, όπως η σχέση των παιδιών με τον υπολογιστή και τον προγραμματισμό, αλλά και σε τι επίπεδο είναι ενεργή η Ελλάδα σε σχέση με την εκπαίδευση των μαθητών και την εξοικείωση με τον προγραμματισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;