Αμφίπολη: Συνεχίζονται οι ανασκαφές, αλλά με... το κουταλάκι!

anaskafes amfipolh

Οι εργασίες αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στον τρίτο θάλαμο, ενώ τα έως τώρα τμήματα που έχουν αποκαλυφθεί μοιάζουν περισσότερο με ορυχείο ή καταφύγιο, αφού έχουν τοποθετηθεί πολλές σκαλωσιές και ειδικά υποστυλώματα ώστε να μπορούν και οι εργάτες να δουλεύουν με ασφάλεια, αλλά και το προστατευτεί το μνημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η εικόνα των εργασιών από την Αμφίπολη αυτή τη στιγμή είναι η εξής:

Σταμάτησε προς το παρόν το σκάψιμο στο 2ο θάλαμο, αυτόν που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τις Καρυάτιδες με το ύψος του χώματος να φτάνει αυτή τη στιγμή το 1,5 μέτρο, καθώς αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι εργασίες αφαίρεσης χώματος από τον 3ο θάλαμο.

Στο εσωτερικό του τάφου δουλεύουν 2 εργάτες κάθε φορά και αυτή τη στιγμή αφαιρούν άμμο από τον τρίτο θάλαμο, προσπαθώντας να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο βαθιά γίνεται, ώστε να εντοπίσουν το δάπεδο του χώρου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα 3,60 μέτρα ενώ οι μετρήσεις δείχνουν πως το βύθισμα φτάνει τα 7,5 μέτρα. Οι απαιτητικές εργασίες γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή. Ενδεικτικό είναι πως οι εργάτες αφαιρούν την άμμο από τον 3ο θάλαμο με κουταλάκια του γλυκού. Αυτό έχει ως συνέπεια να επιβραδύνεται η ανασκαφή, αλλά σε αυτή τη φάση οι αρχαιολόγοι αναζητούν στο χώμα κομμάτια αγγείων ή άλλα ευρήματα τα οποία είναι δύσκολο να εντοπιστούν, μέσα στους τόνους άμμου από τον ποταμό Στρυμόνα που είχαν τοποθετήσει οι αρχαίοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;